Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pariul lui Sabin Sărmaș, candidat la Primăria Cluj: 'Îl bat pe Emil Boc, dacă prezenţa la Cluj este peste 50%. E un pariu!'

Guvernul Romaniei
Sabin Sărmaș

Sabin Sărmaş, candidat la Primăria Cluj-Napoca, a declarat marţi despre primarul Emil Boc, pe care îl contracandidează, că este ”tot mai iritat” şi că ar numi acest comportament ”sindromul dictatorului bătrân” pentru că se află în poziţia de primar de 20 de ani şi mai vrea un mandat de 4 ani. El a mai spus că dacă prezenţa la Cluj este peste 50% îl bate pe Emil Boc şi că acesta este un pariu, relatează News.ro.

”Este tot mai iritat, şi nu de candidatura mea ci în general în relaţia cu clujenii. L-aş numi sindromul dictatorului bătrân. De 20 de ani conduce Clujul şi mai vrea 4 ani. Diupă 20 de ani apare oboseala asta care se transformă în neputinţa de a mai conduce oraşul, şi neputinţa se transformă în agresivitate, în aroganţă, câteodată momente isterice. (..) Sindromul dictatoruoui bătrân, care a stat mult peste o comunitate, nu mai performează, oboseşte şi atunci încearcă cumva să compenzeze prin mai multă agresivitatate”, a spus Sabin Sărmaş, candidat la Primăria Cluj, în emisiunea România Politică de la Prima News, despre primarul Emil Boc.

Sabin Sărmaş a afirmat că în cursa pentru primăria Cluj-Napoca s-au înscris PSD, PNL, Alianţa Dreapta Unită, AUR, SOS şi UDMR, adăugând că din partea PSD, candidatul este fostul deputat Aurelia Cristea, iar din partea REPER, Ramona Strugariu.

Sărmaş a arătat că în cazul în care alegerile locale ar fi în două tururi, rezultatul alegerilor ar fi altul. ”Emil Boc, dacă astăzi are două tururi, pierde primăria. În urmă cu patru ani au venit 37% la vot. La Cluj este un dezinteres pe care îl cultivă”, a arătat el.

”Are aceeaşi tactică şi acum. Şi-a anunţat candidatura pe ultima sută de metri, nu vine la nicio dezbatere, societatea civilă din Cluj a făcut două dezbateri, nu a venit şi stă la cutie. Nu vorbeşte cu nimeni, se face că nu sunt alegeri. de ce face asta? ca să demotiveze electoratul, să vină puţini oameni la vot. ce se întâmplă acum este o surpriză totală. Toate studiile arată că cel mai probabil generaţia tânără va veni mai mult la vot. Va fi o surpriză că nu nor înţelege partidele politice nimic”, a afirmat fostul liberal. ”Dacă prezenţa la Cluj este peste 50% îl bat pe Emil Boc. E un pariu”, a mai spus el.

Proiectele Clujului

Candidatul independent la Primăria Cluj-Napoca, Sabin Sărmaş, a declarat marţi că Clujul e blocat, pentru că nu are o şcoală nouă în 20 de ani, are un singur pasaj, în condiţiile în care Oradea a făcut vreo şase, şi nu are centură. El a mai spus că tpată lumea spune că nu e sustenabil să faci un metrou care se va plimba semi gol în timp ce alte proiecte nu se vor mai realiza. ”În mod cert fac centura Clujului, nu se poate altfel. În mod cert fac şcoli în cartiere, nu se poate să nu ai nicio şcoală nouă în 20 ani. E dramatic. Şcoli, creşe, grădiniţe”, a spus Sabin Sărmaş în emisiunea România Politică de la Prima News.

El a precizat că la Cluj nu există o centură a oraşului, iar traficul de tranzit trece prin mijlocul oraşului. ”Vineri, la Cluj, s-a făcut un kilometru într-o oră. S-a spart o conductă şi era ca în India, se dădeau oamenii din autobuz, cu plasele în mână şi au luat-o pe jos printre maşini. E cel mai mare ciocan în faţă luat de Cluj în ultimii ani, din punct de vedere a administrării oraşului”, a precizat Sărmaş, arătând că proiectul a fost luat din 2017 de la Guvern la primăria Cluj iar promisiunea a fost că în ianuarie 2024 ne dăm cu maşina pe centură, dar s-a pierdut licitaţia.

Sabin Sărmaş a afirmat că Spitalul regional din Cluj nu poate fi funcţional fără centură. ”Nu ai acces la el, se va muri în ambulanţe, în faţa spitalului, din cauza traficului”, a precizat Sărmaş. Candidatul independent a completat că va mai face ”locuinţe sociale pentru tineri, pentru că nu există”. ”Avem cartier al tineretului promis de 16 ani, cred”, a completat el. ”Clujul e blocat, nu avem o şcoală nouă în 20 de zile, avem un pasaj, în condiţiile în care Oradea a făcut vreo şase, centură nu avem. Asta arată că ste o administraţie blocată care nu mai performează”, a mai spus Sabin Sărmaş.

Despre metroul din Cluj, Sărmaş a spus că ”nu crede că este sustenabil”. ”Toată lumea spune că nu e sustenabil să faci un metrou care se va plimba semi gol şi va trebui să avem în fiecare an o hotărâre a Guvernului că vă mai dăm şi anul acesta subvenţie”. ”Ca proiect de viitor, are sens, pentru Clujul de 2 milioane de oameni, dar acum, când tu trebuie să rezolvi probleme mult mai grave decât ăsta. Acum, dacă îl faci, nenoroceşti oraşul pentru câţiva ani de zile”, a precizat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.