Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pariurile pe curse de cai încep să capetele popularitate și în România

stiripesurse.ro
curse de cai

Pariurile pe curse de cai sunt foarte populare Marea Britanie, acolo unde mersul la hipodrom este o tradiție de sute de ani. Peste 250.000 de spectatori au asistat în martie la festivalul Cheltenham, pe care s-au mizat milioane de lire sterline. De la an la an, printre cei care urmăresc evenimentul sunt tot mai mulți români.

În general, în țara noastră manifestă se înregistrează un interes tot mai crescut pentru acest sport nobil, mai ales după ce multe dintre hipodromuri s-au deschis sau redeschis (cum este cazul celui de lângă Ploiești). Cei care nu sunt specializați pe curse de cai încearcă și aceste bilete atunci când beneficiază de bonusuri case de pariuri, întrucât nu riscă banii lor.

Sunt două tipuri de cote

Regulamentul curselor propriu-zise este foarte simplu: clasamentul se întocmește în ordinea trecerii liniei de finiș. În schimb, oferta de pariuri îi poate pune în încărcătură pe cei care au mizat până acum doar pe sporturi populare.

Spunem acest lucru în primul rând pentru că în meniul unui eveniment din horse racing sunt două cote pentru aceeași selecție: cotă fixă și Starting Price. Cota fixă este cea afișată cu mai multe ore înaintea începerii cursei (de obicei, cotele pentru cursele de cai sunt publicate abia în ziua evenimentului). Starting Price (SP) este cota afișată cu puține minute înainte de start. Este posibil ca între valorile celor două cote să fie diferențe, de aceea un pariu pe cotă fixă poate să nu fie în favoarea jucătorului.

Mai nou, însă, agențiile iau în considerare cea mai mare cotă dintre cele două. De exemplu, dacă SP este 4.50 pentru victoria unul cal, dar pariorul a mizat deja pe 4.20 cu o zi înainte de concurs, atunci cota biletului plasat se actualizează în 4.50. Există și case de pariuri care oferă numai Starting Price, așadar cei care doresc să joace pe curse trebuie să aștepte până cu 10-15 minute înainte de debutul evenimentului.

content-image

Tipuri de bilete pe curse de cai

Iată care sunt cele mai populare pariuri pe cursele de cai în rândul românilor:

  • Pariuri antepost – sunt plasate cu mai multe zile înainte pe câștigătorul unui categorii. Regulamentele bookmakerilor diferă pentru situația în care concurentul pe care s-a mizat nu participă. Unii restituie miza, iar alții decis biletul ca și pierdut;
  • Pariuri each-way – sunt întâlnite și la cursele de câini sau la cele de motociclete. Jumătate din miză este plasată pe câștigarea cursei, iar cealaltă jumătate este plasată pe clasarea pe locurile 2 sau 3, în funcție de numărul de numărul de cai care iau startul în cursă.  Dacă sunt maxim patru concurenți, atunci piața nu este disponibilă. Dacă sunt între 5 și 7 concurenți, atunci calul trebuie să termine în Top 2. Dacă sunt între 8 și 16 participanți, atunci calul trebuie să termine în Top 3 pentru ca biletul să fie câștigător. Dacă sunt minim 16 concurenți, atunci calul trebuie să termine în Top 4;
  • Pariuri Cover – se pariază pe o marjă de la 2 la 4 locuri;
  • Pariuri Dead Heat - dacă doi cai trec linia de sosire în același timp, jumătate din miză este pierdută, iar pariul este câștigat pe cealaltă jumătate;
  • Pariuri Forecast/Tricast – se mizează pe primii doi/trei cai în ordine exactă;
  • Pariuri Reverse Forecast/Tricast – se mizează pe primii doi/trei cai care trec linia de finiș oricare ar fi ordinea;
  • Pariuri Daily Double – se pariază pe câștigătorii din două curse consecutive. Se poate miza și pe învingătorii din trei sau patru curse succesive, prin Pick 3, respectiv Pick 4.

Cine mizează pe curse de cai știe că agențiile obișnuiesc să stabilească favoriți falși, mizând pe faptul că pariorii nu sunt la curent cu ce se întâmplă în acest domeniu. Rămâne de văzut cât va mai funcționa această strategie, în contextul în care streaming-urile live cu întrecerile ecvestre au audiențe tot mai mari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.