Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentar rus, despre referendumuri: 'Orice agresiune din partea Ucrainei ar trebui privită ca o agresiune împotriva Rusiei'

stiri.md
rusia ucraina

Probabilele atacuri ale Kievului asupra republicilor populare Luhansk și Donețk după anunțarea rezultatelor referendumului ar trebui considerate drept agresiune împotriva Rusiei, a declarat pentru RIA Novosti senatorul crimeean Olga Kovitidi.

„Orice manifestare de agresiune militară din partea Ucrainei după anunțarea rezultatelor referendumului ar trebui să fie privită ca o agresiune deschisă împotriva civililor din Rusia, urmată de pedepse aspre pentru toți cei responsabili”, a spus ea.

Potrivit senatorului, niciun stat din lume nu are dreptul să obstrucționeze libera voință a oamenilor din DNR, LNR și teritoriile „eliberate”.

„Orice intensificare a activității militare din partea Ucrainei și a complicilor lor militari trebuie să fie considerată acum ca o obstrucție a principiilor democratice. Kievul este obligat să adere la regimul de tăcere și să nu intervină în alegerea liberă a poporului, iar ulterior să găsească curajul de a accepta cu fermitate democratică rezultatele referendumurilor populare, supunându-se voinței poporului”, a subliniat Kovitidi.

Potrivit acesteia, populația din teritoriile eliberate are dreptul de a „restabili dreptatea istorică” și de a organiza referendumuri legale privind aderarea la Rusia, care este capabilă să își protejeze cetățenii.

Camerele publice ale DNR și LNR s-au adresat luni șefilor republicilor, Denis Pușilin și Leonid Pasechnik, cu inițiativa de a organiza imediat un referendum privind aderarea la Rusia. Marți, Consiliul Public al regiunii Herson a făcut apel la șeful regiunii cu aceeași propunere. Ulterior, o cerere de organizare a unui referendum privind aderarea la Rusia cât mai curând posibil a fost adresată și șefului administrației regionale din Zaporojie, Evhen Balitsky, iar o astfel de declarație a fost primită de la președintele mișcării "Suntem împreună cu Rusia", Vladimir Rogov, și de la alți membri ai mișcării.

După cum au subliniat reprezentanții regiunilor în apelurile lor, devenind parte a Federației Ruse, teritoriile lor vor fi securizate și se va restabili dreptatea istorică. În opinia lor, această decizie este extrem de necesară în contextul „actelor constante de teroare comise de autoritățile naționaliste ucrainene și de membrii NATO, care furnizează arme pentru a ucide civili”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.