Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentar ucrainean, anunț sumbru: 'Ne pregătim pentru o explozie nucleară și întreaga lume ne privește și nu se poate face nimic'

Zaporojie centrală Ucraina

Politicianul ucrainean Kira Rudik a mărturisit că Ucraina se pregătește pentru o explozie nucleară, într-un interviu televizat acordat postului Sky News.

Rudik a susținut că situația cu forțele de ocupație rusești din jurul celei mai mari centrale nucleare din Europa, din Zaporojie, în Ucraina, "rămâne foarte periculoasă".

Ea a adăugat că rapoartele președintelui ucrainean Volodimir Zelenski au dus la o creștere a anxietății în ceea ce privește situația și că refuzul Rusiei de a permite accesul în toate zonele centralei nucleare a organismelor de supraveghere ale Națiunilor Unite este "fără precedent".

"Pot să vă spun că în Ucraina, în ultimele două săptămâni, au avut loc antrenamente specifice pentru oamenii din teritoriile din apropierea regiunii Zaporojie și în Kiev și în alte orașe", a declarat Rudik pentru Sky. "Antrenamente de genul cum să acționeze în timpul unui atac nuclear".

"Treceam prin [instruire] și ne pregăteam rucsacurile și încă nu pot procesa faptul că în secolul 21 se întâmplă așa ceva".

"Ne pregătim pentru o explozie nucleară și întreaga lume ne privește și nu se poate face nimic."

"Am cerut de mai multe ori ca stația nucleară să fie anunțată ca zonă neutră și să lăsăm gărzile internaționale acolo, dar Rusia nu a fost niciodată de acord cu acest lucru."

Amenințările nucleare ale Rusiei

După cum a relatat anterior The Jerusalem Post, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a afirmat în iunie că Rusia ar folosi arme nucleare doar în caz de autoapărare.

Cu toate acestea, în ciuda afirmației sale, oficialii ruși au făcut o serie de amenințări nucleare.

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a fost citat spunând că "Există legi ireversibile ale războiului. Dacă se ajunge la arme nucleare, va trebui să existe un atac preventiv".

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a fost, de asemenea, citat spunând că Rusia și Occidentul se îndreaptă spre o "coliziune nucleară" dacă Occidentul continuă să trimită ajutor militar Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.