Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentarii cehi au cedat în fața presiunilor de la Bruxelles: Au eliminat legea pe care Dragnea o voia și în România

supermarket

Parlamentarii cehi au respins marți planurile de a solicita supermarketurilor să vândă în principal produse alimentare din producția internă, eliminând măsura dintr-un proiect de lege privind calitatea alimentelor, pentru a respecta normele UE privind piața unică, scrie Reuters.

Camera inferioară a Parlamentului a aprobat un proiect de lege privind alimentele, deja aprobat de Senat, care include un amendament privind eliminarea cotelor care fusese impuse în actul normativ, atunci când parlamentarii au votat pentru prima dată, în ianuarie, scrie Mediafax.ro.

Proiectul de lege are ca scop prevenirea dublului standard, o problemă discutată în statele foste comuniste, care au susținut că produse alimentare de calitate mai slabă, nedorite de consumatorii din statele bogate ale UE sunt vândute pe piețele mai sărace din Est.

Majoritatea parlamentarilor au votat marți pentru a elimina cotele marți, după reacțiile altor membri ai Uniunii Europene. Primul ministru ceh Andrej Babis și-a exprimat opoziția, după votul surpriză din ianuarie.

Cotele ar fi obligat magazinele mai mari de 400 de metri pătrați să ofere produse locale cum ar fi fructele, legumele, laptele sau carnea în proporție de cel puțin 55%.

Comisia a declarat în ianuarie că restricțiile locale sunt contraproductive pentru libera circulație a mărfurilor care asigură securitatea alimentară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.