Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentarii din Uganda dezbat un proiect de lege privitor la incriminarea membrilor LGBTQ

experian.com
LGBT

Parlamentul din Uganda dezbate un proiect de lege care își propune să incrimineze identificarea cetățenilor drept membri ai comunității LGBTQ, potrivit Reuters.

Parlamentul ugandez a început dezbaterile joi, iar inițiatorii proiectului susțin că actualele interdicții privind relațiile între persoane de același sex nu sunt destul de ferme.

Sentimentul anti-LGBTQ este puternic înrădăcinat în națiunea extrem de conservatoare și religioasă din estul Africii. În Uganda relațiile între persoane de același sex sunt pedepsite cu închisoare pe viață, scrie Mediafax.

Zeci de țări africane interzic relațiile între persoane de același sex, dar legea ugandeză, dacă va fi adoptată, ar fi prima care incriminează simpla identificare a persoanelor drept lesbiană, gay, bisexuală, transsexuală și homosexuală (LGBTQ), potrivit Human Rights Watch.

Textul proiectului este asemănător cu cel al unei legi din 2013, care a înăsprit unele pedepse și a incriminat lesbianismul. Aceasta a atras o amplă condamnare internațională înainte de a fi anulată de o instanță națională din motive procedurale.

Potrivit activiștilor, o investigație a unei comisii parlamentare, ordonată în ianuarie în urma unor rapoarte privind presupusa promovare a homosexualității în școli, a declanșat un val de discriminare și violență împotriva membrilor comunității LGBTQ din Uganda.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.