Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentarii își dau pensii speciale

camera-deputatilor

Parlamentarii sunt hotarati sa isi voteze bonusurile speciale. Ei ar urma să primească la pensie 80% din salariul mediu din ultimul an.

Proiectul de lege introduce la articolul 73 din Legea 7/2006, un articol nou 73(1) în care se precizează că funcționarii publici cu un stagiu de cotizare de 30 de ani au dreptul la o pensie pentru limită de vârstă la împlinirea vârstei standard de pensionare din sistemul public de pensii. Dacă din cei 30 de ani, 14 ani au cotizat în structurile Parlamentului, ei vor beneficia de pensiu de serviciu, în cuantum de 80% din media veniturilor brute realizare în ultimele 12 luni înainte de data pensionării.

Dacă parlamentarii vor depăși vechimea de 14 ani în Parlament, pentru fiecare an se mai adăugă câte 1% din venit la pensie.

Parlamentarii care au un stagiu de cotizare de 30 de ani, din care cel puțin 14 ani în structurile Parlamentului pot cere pensionarea înainte de vârsta prevăzută în lege, dar nu mai devreme de 60 de ani.

De lege beneficiază și funcționarii publici parlamentari cu un stagiu de cotizare de 30 de ani, din care între 4 și 14 ani au cotizat în structurile Parlamentului. Cuantumul fiecărui an care lipsește din vechimea de 14 ani va fi micșorat cu 1%

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.