Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentarii italieni aprobă vânarea şi uciderea mistreților în orașe

baltics.news
mistreti

În ciuda opoziției și a protestelor numeroaselor asociații pentru protecția mediului și  a drepturilor animalelor, guvernul italian nu renunţă la amendamentul inclus în legea bugetului, care permite uciderea faunei sălbatice, din motive de siguranță rutieră, atât în zonele protejate, cât și în orașe. Miercuri seara, prin cea mai recentă versiune a amendamentului propus de partidul Fratelli d'Ítalia, s-a aflat şi că mistreții sacrificați vor fi supuși analizelor igienico-sanitare, iar cei care vor trece cu brio de teste vor fi destinați consumului alimentar.

Comisia de Buget a Camerei a aprobat amendamentul propus de deputatul Tommaso Foti, care iniţial fusese considerat inadmisibil. Propunerea include şi adoptarea unui plan extraordinar pe cinci ani pentru managementul și izolarea faunei sălbatice, plan care poate fi implementat ''prin ucidere și capturare'', relatează La Reppublica citat de Rador.

''Neutralizarea'' animalelor este prevăzută şi în zonele interzise vânătorii, inclusiv zonele protejate și zonele urbane, operaţiunile urmând a fi  coordonate de Comandamentul pentru unitatea silvică şi protecția mediului al carabinierilor, care va putea folosi pentru aceste operaţiuni speciale vânători recunoscuți, paznici de vânătoare și polițiști locali și provinciali autorizați.

Protestele împotriva amendamentului, definit de mulți drept inacceptabil pentru că propune o situație de tipul celor din Far West, li s-a alăturat astăzi nota publicată de Angelo Bonelli, membru al alianței Verde-Stânga. ''Astăzi dimineaţă, la ora 6.45, majoritatea de dreapta, încălcând regulile și acordurile privind colaborarea dintre majoritate și opoziție, a aprobat amendamentul care introduce în manevra economică vânarea tuturor speciilor de animale din parcuri și orașe în orice moment și în orice perioadă de timp'' - denunță deputatul și purtătorul de cuvânt al Europa Verde, care a participat la lucrările comisiei de buget - ''Legea care va permite uciderea speciilor protejate de UE, nu se referă doar la mistreți, ci şi la lupi, urși, vulpi, încălcând astfel articolul 9 din Constituție''.

''Au decis să omoare animale protejate în zonele interzise vânătorii pentru a face o favoare vânătorilor şi vânzătorilor de arme – subliniază Bonelli. Este rușinosă aroganța cu care majoritatea de dreapta a procedat la aprobarea amendamentului, ținându-l ascuns până la ora 6 dimineața, pentru a-l prezenta apoi în ultimul moment! Partidul Giorgiei Meloni a folosit bugetul pentru a lansa atacul asupra biodiversităţii şi faunei ţării noastre: ruşine!'', conchide deputatul Verzilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.