Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentarii, nemulţumiţi de indemnizaţie: ' 4.900 de lei nu era o sumă stimulativă'

Inquam Photos / Octav Ganea
Camera Deputatilor

Deputatul PSD de Alba Ioan Dîrzu a afirmat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că indemnizaţia de 4.900 de lei pe lună nu era "stimulativă" pentru parlamentari, în condiţiile în care, după cum a susţinut el, activitatea acestora este "foarte laborioasă" şi nu se rezumă doar la trei zile de stat în Bucureşti.

"Bineînţeles că nu mă plâng, totuşi 4.900 de lei, indemnizaţia unui parlamentar care trebuie să facă atâta cât vedeţi dumneavoastră, unii mai mult, alţii mai puţin, nu era o sumă stimulativă din punctul ăsta de vedere. Totuşi, costurile sunt cu totul altele în Bucureşti pentru cei care fac naveta săptămânal. Din punctul meu de vedere, cred că lucrurile trebuie să fie stimulative pentru a merge în Parlament oameni care să nu aibă o altă preocupare decât...", a declarat deputatul PSD de Alba.

Citește și: Avertisment al lui Radu Tudor pentru Liviu Dragnea: Ce s-ar putea întâmpla în interiorul PSD

El a adăugat că "activitatea de parlamentar este una foarte laborioasă şi nu înseamnă doar cele trei zile state în Bucureşti, sau în Camera Deputaţilor, sau în Senat, înseamnă şi alte activităţi în teritoriu". La rândul său, senatorul PSD de Alba Daniel Breaz a susţinut că modul în care a fost prezentată în presă creşterea de la indemnizaţia netă la indemnizaţia brută nu a fost făcută corect. "Nu poţi să faci o comparaţie între o creştere a unei indemnizaţii nete şi a uneia brute. Din acea brută rămân cu cel puţin vreo 4.000 de lei mai puţin. Într-adevăr, au fost nişte creşteri semnificative de indemnizaţii la parlamentari. (...) Da, aş fi demagog să spun că indemnizaţiile, în acest moment, nu sunt nişte indemnizaţii, comparând cu salariile, foarte bune pentru România. Dar hai să comparăm cu alţi funcţionari publici, să vedem care este activitatea unui parlamentar. Nu este doar ceea ce se vede în şedinţele de plen. Sunt şedinţe de comisii (...) şi alte şi alte lucruri", a susţinut Daniel Breaz, conform Agerpres.

Citește și: Incredibil! Ce pensie alimentară primește Eba de la tatăl copiilor săi

El a spus că munca unui parlamentar este "extrem de serioasă". "Da, s-au mărit indemnizaţiile, probabil pentru foarte mulţi dintre oameni sunt nişte indemnizaţii extrem de mari. S-a ajuns undeva la circa 9.000 de lei net pentru un parlamentar. Este o sumă, pot să spun, mai mult decât decentă pentru România, dar săptămânal este vorba de 1.000 de kilometri pe care faci naveta, avem foarte mult de lucru, avem multe activităţi. Eu spun că, în momentul de faţă, este o sumă decentă, care răsplăteşte şi care cred că poate să îl stimuleze pe parlamentarul respectiv încât să se ocupe de această activitate extrem de serios şi să nu aibă şi alte gânduri", a afirmat senatorul social-democrat, rector al Universităţii "1 Decembrie 1918".

Citește și: Se îngroaşă rău de tot gluma. Cu Liviu Dragnea/ ANALIZA

În ceea ce priveşte suma de 4.600 de lei pe lună pe care o primeşte pentru cazare un parlamentar, Breaz a spus că trebuie împărţită la câte zile are o lună. "Daţi-mi un exemplu de un hotel decent unde poţi să te cazezi cu 150 de lei pe noapte", a afirmat Breaz, colegul său, deputatul Dîrzu, completând că nu există un astfel de hotel în Bucureşti. La sugestia jurnaliştilor, prezenţi la conferinţa de presă, că ar putea cu banii respectivi să îşi închirieze o locuinţă, deputatul Dîrzu a susţinut că a căutat şi nu a găsit. "Vă rugăm pe dumneavoastră să ne oferiţi şi suntem de acord. Credeţi-ne că am căutat şi în mandatul trecut şi în mandatul ăsta", a spus social-democratul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.