Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentarii PMP condamnă dur decizia Guvernului de a amâna examenul de rezidenţiat

pmponline.ro
PMP sigla

Parlamentarii PMP condamnă cât se poate de dur decizia Guvernului de a amâna examenul de rezidenţiat, o decizie cât se poate de proastă atât pentru viitorii rezidenţi, cât şi pentru sistemul de sănătate şi pacienţii români, afirmă viceliderul grupului PMP din Camera Deputaţilor, Petru Movilă, potrivit Agerpres.

"În acest an, Ministerul Sănătăţii a reuşit să abramburească de tot organizarea acestui examen important. Iniţial, examenul de rezidenţiat era programat în 10 noiembrie, dar a fost amânat cu o săptămână după ce minţile luminate din Guvern au realizat că îl programaseră în ziua primului tur al alegerilor prezidenţiale şi nu existau suficiente săli disponibile. Astăzi este anunţată o a doua amânare a examenului, generată tot de proasta organizare din Guvern", spune Movilă, într-un comunicat.

El atrage atenţia că viitorii rezidenţi nu vor putea să îşi înceapă activitatea la începutul anului viitor, ci spre sfârşitul lunii ianuarie "în cel mai fericit caz".

Citește și: Gerald Butler, fostul iubit al Mădălinei Ghenea, o dă în judecată pe femeia care era să-l OMOARE

"Absolvenţii, victime colaterale ale deciziilor proaste luate de Executiv, sunt şi cei care vor suporta consecinţele: în loc să înceapă să lucreze de la începutul lunii ianuarie, cel mai probabil vor intra în câmpul muncii spre finalul lunii ianuarie, în cel mai fericit caz. Până atunci, vom avea mii de şomeri absolvenţi de Medicină", a adăugat Movilă. 

Deputatul susţine că amânarea examenului de rezidenţiat este un argument în plus pentru susţinerea moţiunii de cenzură. 

"Pe lângă argumentele de până acum pentru care o moţiune este absolut necesară, iată că avem încă un argument care arată foarte clar că singurele calcule care contează pentru Guvern sunt cele politice şi electorale ale PSD şi ale sateliţilor săi. S-a ajuns în această situaţie pentru că PSD guvernează cu o ignoranţă totală faţă de români şi România şi cu desconsiderarea celor două sisteme fundamentale - educaţia şi sănătatea. Având în vedere toate aceste argumente, parlamentarii PMP vor vota fără rezerve moţiunea de cenzură. Guvernul Dăncilă trebuie să plece urgent, înainte de a distruge de tot această ţară", a arătat Movilă. 

Vineri, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că examenul de rezidenţiat de anul acesta se amână pentru data de 8 decembrie. Examenul ar fi trebuit să aibă loc pe data de 17 noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.