Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentarii PSD au depus petiţii la Prefectură şi Inspectoratul Şcolar Bistriţa-Năsăud faţă de schimbarea unor directori de şcoli

PSD
PSD sigla

Cei trei parlamentari PSD de Bistriţa-Năsăud - senatorul Ioan Deneş şi deputaţii Daniel Suciu şi Bogdan Ivan - au depus, luni, la Instituţia Prefectului şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ), petiţii prin care au criticat "modul abuziv" prin care consideră că au fost schimbaţi din funcţie unii directori şi directori adjuncţi de şcoli din judeţ, ca urmare a expirării mandatelor acestora după patru ani, în data de 9 ianuarie.

Potrivit unei postări făcute de deputatul Bogdan Ivan pe pagina sa de socializare, directorii schimbaţi au fost înlocuiţi cu susţinători ai PNL sau USR-PLUS, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Daniel Funeriu: Partea cu scaun la cap a BOR este atacată mișelește de mentorul scăpătaților bisericii de la Constanța

"Judeţul Bistriţa-Năsăud fierbe de câteva zile, de când actuala conducere a Inspectoratului Şcolar Judeţean a decis în mod abuziv schimbarea directorilor de şcoli şi licee şi înlocuirea lor cu susţinători PNL şi USR-PLUS. Nu au grija şcolilor închise sau a sutelor de elevi care nu au tablete sau conexiune la internet, ci schimbarea abuzivă a directorilor de şcoli şi licee. (...) Nu accept să stau cu mâinile în sân la asemenea nedreptăţi şi astăzi am depus alături de colegii mei parlamentari PSD, Daniel Suciu şi Ioan Deneş, o petiţie prin care solicităm şefului IŞJ, Consiliului de Administraţie al IŞJ şi prefectului judeţului revocarea deciziilor de numire abuzivă a noilor directori", a scris Ivan pe Facebook.

Acesta a adăugat că, în cazul în care decizia de înlocuire a directorilor nu va fi revocată, parlamentarii PSD de Bistriţa-Năsăud iau în calcul sesizarea Avocatului Poporului.

Cea mai mare nemulţumire legată de decizia IŞJ Bistriţa-Năsăud este la nivelul liceului din comuna Prundu Bârgăului, condusă de primarul social-democrat Doru Crişan, care a criticat pe Facebook înlocuirea actualei directoare şi a cerut comunităţii locale să îşi arate susţinerea faţă de aceasta.

"Mi se pare ruşinos faptul că, cu toate că şi-a dovedit capacităţile manageriale cu vârf şi îndesat (a se vedea rezultatele obţinute pe segmentul învăţământ, cât şi pentru dezvoltarea capacităţilor fizice de organizare şi funcţionare), directorul Liceului din Prundu Bârgăului a fost schimbat din funcţie, pe considerente politice, şi nu manageriale, funcţionale, fără a se ţine cont de faptul că, la ora actuală, sunt în derulare proiecte deosebit de importante pentru creşterea condiţiilor actului didactic, a confortului elevilor, precum şi a siguranţei acestora.Pentru că am văzut şi probat cu toţii competenţele domnişoarei director Neuc Constanţa, vă invit în acest moment să ne arătăm susţinerea faţă de dânsa", este mesajul transmis de Doru Crişan pe pagina sa de socializare.

La data de 9 ianuarie, au expirat mandatele de patru ani pentru 59 de directori de unităţi de învăţământ şi 17 directori adjuncţi din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Inspectoratul Şcolar a decis să detaşeze alte persoane pe 18 funcţii de directori plini (reprezentând 30% din numărul total de mandate expirate) şi şase de directori adjuncţi (circa 35%), restul urmând să fie ocupate de actualii titulari, până la organizarea concursurilor de ocupare, dar nu mai târziu de sfârşitul actualului an şcolar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.