Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentarii ruşi au descins în România. Ambasada face apel la 'tradițiile multiseculare de prietenie și ajutor reciproc'

www.rumaniamilitary.ro
România Rusia

Ambasada Rusiei la Bucureşti anunţă că, pentru prima prima dată după câţiva ani, o delegaţie de parlamentari ruşi au vizitat Parlamentul României şi alte obiective din ţară. Potrivit sursei citate, "în cadrul întrevederilor s-au discutat chestiunile legate de recuperarea relațiilor ruso-române pe baza pragmatismului și a avantajului reciproc, având în vedere tradițiile multiseculare de prietenie și ajutor reciproc și mai mulți alți factori, inclusiv restabilirea canalelor de dialog interparlamentar și, în general, a punților de comunicare și încredere reciprocă între Rusia și România".

Comunicatul Ambasadei Rusiei:

"În perioada 9–11 decembrie 2019, la invitația președintelui Grupului parlamentar de prietenie cu Federația Rusă din Parlamentul României, Andrian Ampleev, o delegație a Grupului de deputați pentru legăturile cu parlamentul României din Duma de Stat a Adunării Federale a Federației Ruse, condusă de președintele lui, D.V.Islamov, pentru prima dată în ultimii ani, a vizitat România.

Programul vizitei delegației ruse, compuse de deputații Dumei de Stat O.N.Alimova (Partidul Comunist al Federației Ruse), S.I.Kriucek („Rusia Justă”) și A.I.Morozov (Partidul Liberal Democrat al Rusiei), a fost destul de intens.

Parlamentarii s-au întâlnit cu vicepreședintele Camerei Deputaților a Parlamentului României C.Mihălcescu, președintele Comisiei pentru politică externă R.Biro, cu membrii Grupului parlamentar de prietenie cu Federația Rusă și președintele lui, deputat A.Ampleev, cu Directorul General al Departamentul pentru Relații cu Vecinătatea Estică din MAE al României A.Stănescu.

În cadrul întrevederilor s-au discutat chestiunile legate de recuperarea relațiilor ruso-române pe baza pragmatismului și a avantajului reciproc, având în vedere tradițiile multiseculare de prietenie și ajutor reciproc și mai mulți alți factori, inclusiv restabilirea canalelor de dialog interparlamentar și, în general, a punților de comunicare și încredere reciprocă între Rusia și România, între popoarele noastre. Interlocutorii s-au pronunțat pentru extinderea și activizarea cooperării comerciale și economice ruso-române. S-a remarcat că chiar în condițiile păstrării regimului de sancțiuni schimburile comerciale bilaterale au ajuns, în ultimii ani, la nivelul de dinaintea crizei – aproximativ 5 miliarde de dolari. Ambele părți s-au pronunțat pentru păstrarea legăturilor culturale și umanitare între Rusia și România.

Delegația Rusă a transmis președintelui Grupului parlamentar de prietenie cu Federația Rusă din Parlamentul României, deputatului A.Ampleev invitația de a efectua o vizită ulterioară în Rusia în 2020 și a invitat parlamentarii români să ia parte la Forumul interparlamentar „Dezvoltarea parlamentarismului” care va fi organizat la inițiativa președintelui Dumei de Stat a Adunării Federale a Federației Ruse V.V.Volodin la Moscova, în iunie 2021.

Parlamentarii din Rusia au vizitat Centrul Rus de Știință și Cultură din București și au discutat despre activitatea Centrului cu directorul lui, N.O.Mujennikova. La Centrul cultural al Comunității rușilor-lipoveni din România a avut loc întrevederea membrilor delegației cu activul compatrioților.

În cadrul unui tur de studiu a României oaspeții din Rusia au vizitat Castelul Peleș (orașul Sinaia), Castelul Cantacuzino (orașul Bușteni) și muzeul „Casa Ceaușescu” (orașul București)."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.