Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentarii si-au dat pensii speciale. / UPDATE

vot parlament

Parlamentarii si-au dat pensii speciale. Dupa cererea de reexaminare a presedintelui Klaus Iohannis, plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului a adoptat legea cu o parte dintre amendamentele cerute de presedinte ci 300 de voturi pentru, 8 abtineri si 2 impotriva.

UPDATE: O disputa a izbucnit in plenul reunit privind procedura de vot. Liberalii au cerut ca dupa votul pe cererea de reexaminare a presedintelui sa se dea un vot si pe legea in ansamblu. Presedintele Comisiei de statut a facut aceeasi solicitare. In cele din urma presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea a acceptat, desi le-a expicat ca regulamentul nu prevede aceasta procedura.

Astfel la votul pe ansamblu, pensiile speciale pentru parlamentari au fost aprobate cu 287 de voturi pentru, 5 abtineri si un 1 impotriva.

Diferenta dintre primul si al doilea vot este data de liberalii care au parasit sala, nedorind da participe la vot.

Parlamentarii vor beneficia de pensii speciale dupa cel putin un mandat intreg si daca nu au savarsit fapte de coruptie. Totodata daca parlamentarul a atins varsta pensionarii dar este inca in timpul mandatului nu va primi pensie speciala pana la incetarea mandatului, in cazul in care va reveni in Parlament, primirea pensiei va fi suspendata.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.