Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentarii UE îi vor AUDIA pe şefii Amazon, Apple, Facebook şi Alphabet: Discuţii privind potenţialele noi reglementări destinate sectorului digital

Business Insider
facebook google amazon

Parlamentarii europeni i-au invitat pe directorii generali ai Amazon, Apple, Facebook şi Alphabet la o audiere la Bruxelles, pe 1 februarie, în condiţiile în care încearcă să reducă puterile giganţilor americani din sectorul tehnologiei, prin intermediul legislaţiei, transmite Reuters, potrivit news.ro.

”Scopul audierii planificate este de a avea un schimb de opinii cu directorii generali ai celor mai mari patru companii care operează platforme de socializare la nivel mondial, pentru a afla despre modelele lor de afaceri actuale şi conceptele referitoare la viitor, deoarece acestea se confruntă cu provocările modificării condiţiilor pieţei”, arată o invitaţie trimisă companiilor.

”Evenimentul va contribui la pregătirea membrilor Parlamentului European pentru viitoarele discuţii privind potenţialele noi reglementări destinate sectorului digital. Din toate aceste motive, dorim să clarificăm că această invitaţie este doar pentru directorii generali”, mai afirmă invitaţia.

Citește și: 30 de zile de la nașterea Guvernului Cîțu - Ciolanul încă nu s-a împărțit, România nu are proiect de buget

Potrivit invitaţiei, parlamentarii sunt dispuşi să schimbe data într-o altă zi din februarie sau martie, dar persoane apropiate companiilor au îndoieli că şefii acestora vor accepta invitaţia.

Vineri a apărut informaţia că directorul general al Alphabet, Sundar Pichai, va organiza o videoconferinţă cu şefa antitrust a UE, Margrethe Vestager, pe 25 ianuarie, conform programului Comisiei Europene.

Vestager, care face presiuni pentru adoptarea unor noi reguli, dure, va discuta cu Pichai problemele legate de sectorul digital şi de concurenţă, a spus o purtătoare de cuvânt a Comisiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.