Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentarii ungari au votat pentru ridicarea imunităţii fostului secretar de stat în Ministerul Justiţiei

Facebook
ungaria slovacia croatia serbia romania

Parlamentarii ungari au votat marţi pentru ridicarea imunităţii fostului secretar de stat în Ministerul Justiţiei, Pal Volner, care este suspectat că a primit mită în formă continuată, relatează MTI.

Imunitatea lui Pal Volner a fost ridicată cu 128 de voturi pentru. Volner a declarat luni că propunerea înaintată de procuratură pentru ridicarea imunităţii a fost ''confuză şi inconsecventă''.

Pal Volner, în vârstă de 59 de ani, este suspectat că a primit mită de la preşedintele autorităţii însărcinate cu lichidările judiciare, se arată într-un comunicat al biroului procurorului general.

"Potrivit unor suspiciuni bine fondate, el ar fi primit o sumă între 2 şi 5 milioane de forinţi (între 5.500 şi 14.000 de euro)" în schimbul ajutorului său în anumite afaceri, precizează parchetul, care a cerut ridicarea imunităţii sale parlamentare, potrivit Agerpres.ro.

El a acţionat astfel "cu încălcarea atribuţiilor sale administrative de supervizare" în calitate de viceministru al justiţiei, mai precizează sursa citată.

Pal Volner a anunţat imediat că renunţă la toate funcţiile sale politice. "Nu am comis niciun delict, dar îmi asum consecinţele politice ale cazului", a explicat el într-o declaraţie citată de agenţia de presă naţională MTI.

Procurorul general Peter Polt, care a iniţiat ridicarea imunităţii lui Pal Volner, este un fost membru al partidului FIDESZ, numit în acest post de premierul Viktor Orban la puţin timp după revenirea sa la putere, în 2010.

Această decizie puţin obişnuită a justiţiei ungare intervine în contextul în care Ungaria este în continuare privată de fonduri europene din planul de relansare, pe fondul tensiunilor cu Bruxellesul.

Comisia Europeană justifică refuzul ei de a aproba Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al Ungariei prin lipsa de transparenţă în încredinţarea contractelor publice, o luptă insuficientă împotriva corupţiei şi lipsa de independenţă a sistemului judiciar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.