Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentarul rus Suleiman Kerimov, plasat oficial sub investigaţie judiciară

ciocanel judecator

Parlamentarul şi omul de afaceri rus Suleiman Kerimov, arestat marţi seară de poliţia franceză pe aeroportul din Nisa în legătură cu un caz de evaziune fiscală, va compărea în faţa instanţei în vederea plasării sale sub investigaţie judiciară, transmite miercuri Reuters. Conform sistemului juridic din Franţa, plasarea în mod oficial a unei persoane sub investigaţie conduce de cele mai multe ori la intentarea unui proces judiciar.

O sursă apropiată acestui caz a declarat că ancheta se concentrează pe achiziţionarea mai multor reşedinţe de lux pe Riviera franceză prin intermediul unor companii-fantomă, ceea ce i-a permis lui Kerimov să plătească taxe mai mici statului francez. Ministerul de Externe rus a precizat marţi că Suleiman Kerimov deţine un paşaport diplomatic şi dispune de imunitate, autorităţile franceze fiind informate în legătură cu aceste aspecte, conform Agerpres.

Suleiman Kerimov se situează pe poziţia 21 în topul celor mai bogaţi oameni de afaceri din Rusia realizat de revista Forbes, cu o avere netă estimată la 6,3 miliarde de dolari. Familia sa deţine controlul asupra celui mai mare producător de aur din Rusia, Polyus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.