Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul a aprobat OUG prin care salarile au fost majorate cu 50% la AFM în 2022

Reddit
bani cumul pensie salariu

Camera Deputaților a votat, marți, aprobarea ordonanței prin care în 2022 s-a decis creșterea numărului de angajați și o majorare cu până la 50% a salariului pentru o categorie de bugetari, în contextul în care profesorii au intrat în grevă.

Mai exact, beneficiarii sunt angajații Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), instituție subordonată Ministerului Mediului, informează Bugetul.ro. Conform proiectului, se majorează numărul de posturi din AFM de la 260 la 350 și cresc salariile pentru angajații implicați în gestionarea Fondului pentru mediu, prin modificări aduse la OUG 125/2022 și adoptate marți în Parlament.

Când se vrea se poate

Salariile mai mari la AFM vin în contextul în care profesorii din toată țara au intrat luni în prima grevă generală din ultimii 18 ani cerând lefuri mai mari, deoarece un profesor debutant primește circa 2.400 lei. Totodată, majorarea vine în contextul în care Guvernul tocmai a luat măsuri de reducere a cheltuielilor, printr-o „ordonanță a austerității”.

Votul partidelor

Au existat 186 de voturi „pentru”, 90 de voturi „contra” și o abținere. Parlamentarii din coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR și minorități au votat „pentru”, în timp ce USR și AUR au votat „împotrivă”.

Negocieri eșuate la Guvern. Greva profesorilor continuă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.