Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul a decis: Școlile, pieţele, gările - obligate să aibă parcări pentru biciclete

bicicleta copii

Deputaţii au aprobat marţi, în calitate de for decizional, cu unanimitate de voturi, proiectul de lege privind adoptarea unor măsuri necesare facilitării parcării bicicletelor în spaţii publice.

Potrivit proiectului amendat, clădirile publice sau de utilitate publică, unităţile din învăţământul preuniversitar de stat, pieţele agroalimentare, târgurile, autogările şi staţiile de cale ferată care deservesc trafic de călători vor fi dotate cu structuri metalice care să permită parcarea concomitentă a minimum 10 biciclete, cât şi montarea pe perioada staţionării acestora a unor dispozitive antifurt.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare încurajarea utilizării pe scară largă a bicicletei atât în mediul urban, cât şi în cel rural, prin instituirea unor măsuri printre care: dotarea clădirilor publice sau de utilitate publică, pieţelor agroalimentare, târgurilor, autogărilor şi staţiilor de cale ferată ce deservesc trafic de călători cu structuri metalice care să permită parcarea concomitentă a minim zece biciclete, cât şi montarea pe perioada staţionării acestora a unor dispozitive antifurt. Costurile lucrărilor necesare realizării dotărilor menţionate urmează să se suporte din bugetele autorităţilor administraţiei publice centrale sau locale şi din sursele proprii ale persoanelor juridice cu capital privat sau de stat, după caz.

În vederea implementării măsurilor prevăzute de prezenta lege, clădirile istorice şi de patrimoniu se vor adapta, cu respectarea caracteristicilor arhitectonice, conform reglementărilor legale în domeniu.

Costurile lucrărilor necesare realizării dotărilor prevăzute de proiectul de lege şi ale autorizaţiilor se suportă din bugetele autorităţilor administraţiei publice centrale sau locale şi din sursele proprii ale persoanelor juridice cu capital privat sau de stat, după caz.

Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 la 4.000 de lei încălcarea dispoziţiilor prevăzute de prezenta lege.

Constatarea contravenţiei se realizează de personalul autorizat al agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, precum şi Agenţia pentru plăţi şi inspecţie socială a municipiului Bucureşti, după caz.

Proiectul a fost adoptat de Senat anul trecut, Camera Deputaţilor fiind for decizional în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.