Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul a votat scutiri importante de impozit pentru tineri (Document)

Inquam Photos / George Calin
parlament vot plen camera deputatilor

Camera Deputaților a adoptat în ședința de miercuri, în calitate de cameră decizională, proiectul institulat „Legea tineretului”. Printre alte reglementări, legea conține și două scutiri importante de impozit pentru tineri.

Astfel, proiectul a fost modificat prin mai multe amendamente, două dintre ele, care aparțin deputatului UDMR Kolcsar Karoly urmând să aibă un impact semnificativ, în ciuda tendinței asumate prin PNRR de eliminare a acestui gen de excepții din legislație.

„Sunt scutiți de la plata impozitului pe venit, pentru o perioadă de 1 an, tinerii aflați la prima încadrare în muncă”, se arată într-un amendament adoptat.

Un alt amendeament prevede că se „acordă facilități fiscale, eliminarea de taxe de înființare și scutirea de impozit pe venit pentru un an de zile pentru cazul în care societățile comerciale sunt înființate de tineri, care au cel puțin studiile obligatorii finalizate”.

Raportul complet, cu toate amendamentele din proiectul votat, AICI! (.pdf)

Proiectul de lege a fost votat cu 271 de voturi pentru, două contra și șapte abțineri, fiind depus la Secretarul general pentru exercitarea dreptului de sesizare asupra constitutionalitatii legii. Dacă legea nu va fi atacată la CCR, acesta va merge la promulgare la președintele Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.