Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul bolivian a aprobat demisia fostului preşedinte Evo Morales

Evo Morales

Parlamentul bicameral din Bolivia a aprobat oficial marţi demisia lui Evo Morales prezentată în urmă cu mai bine de două luni de fostul şef de stat aflat în exil în Argentina, relatează AFP potrivit Agerpres.

După o sesiune agitată între parlamentarii Mişcării spre socialism (MAS), partidul lui Evo Morales, majoritar, şi opoziţie, Parlamentul a acceptat oficial demisia fostului preşedinte, cu o zi înainte de încheierea oficială a mandatului său, la 22 ianuarie.

''În Adunarea naţională am acceptat demisia camaradului nostru Evo Morales şi a lui Alvaro Garcia (vicepreşedintele său). Respectăm Constituţia care prevede că cei care resping sau acceptă demisia sunt deputaţii şi senatorii'', a declarat presei deputatul Henry Cabrera, un influent membru al MAS.

Articolul 170 din Constituţie prevede încetarea funcţiilor preşedintelui în caz de deces sau ''de demisie prezentată Parlamentului''.

Fostul preşedinte Evo Morales şi-a revendicat victoria pentru un al patrulea mandat la alegerile la termen de la 20 octombrie anul trecut, dar suspiciunile de fraudă au dus la săptămâni de proteste violente care l-au forţat pe primul preşedinte indigen al ţării să demisioneze şi să plece în exil în Mexic şi apoi în Argentina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.