Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul catalan îi caudă dreptatea lui Carles Puiddemont la CEDO: Aceştia vor ca fugarul să poată fi reînvestit în fruntea executivului regional

Carles Puigdemont

Parlamentul catalan a anunţat marţi că va sesiza Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) astfel încât separatistul Carles Puigdemont, aflat în exil în Belgia, să poată fi reînvestit în funcţia de şef al guvernului catalan, relatează AFP. 'Pentru a proteja drepturile lui Puigdemont de a se prezenta efectiv la şedinţa de învestire, preşedintele Roger Torrent va prezenta o cerere de măsuri preventive la Curtea Europeană a Drepturilor Omului', se arată într-un comunicat al parlamentului catalan în care partidele separatiste sunt majoritare.

Carles Puigdemont, care face obiectul unui mandat de arestare în Spania, intenţionează să guverneze regiunea din Belgia. În urma unui recurs al guvernului spaniol împotriva candidaturii lui Puigdemont, Curtea Constituţională spaniolă a impus condiţii foarte stricte pentru o eventuală învestitură, cerând ca acesta să fie prezent la şedinţă.

Carles Puigdemont, preşedintele ales al Generalitat, guvernul autonom din Catalonia, a fost destituit împreună cu echipa sa la 27 octombrie 2017 de către guvernul central spaniol, care a pus regiunea sub tutelă la câteva ore după proclamarea unei "Republici Catalane" la Barcelona. Fiind vizat în Spania de un mandat de arestare pentru rebeliune şi răzvrătire, el s-a instalat la Bruxelles. Parlamentul catalan 'va cere CEDO să garanteze drepturile politice şi, în special, dreptul la participare politică al lui Puigdemont', a declarat un purtător de cuvânt al lui Roger Torrent, conform Agerpres. Data la care va fi sesizată instanţa europeană nu este încă cunoscută, a adăugat sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.