Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul, criticat dur la nivel european din cauza lui Ponta

parlament

Decizia Camerei Deputaţilor de a respinge încuviinţarea urmăririi penale a premierului Victor Ponta este "incompatibilă cu principiile statului de drept", împiedicând autorităţile judiciare să investigheze acuzaţii de corupţie la nivel înalt, susţine Bernd Fabritius, raportor al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

"Este un motiv serios de îngrijorare faptul că majoritatea parlamentară din România se amestecă în separarea puterilor în stat şi împiedică autorităţile judiciare să investigheze acuzaţii de corupţie la înalt nivel", a declarat Bernd Fabritius, raportor al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) privind statul de drept în statele din Europa de Sud-Est, potrivit unui comunicat postat vineri pe site-ul instituţiei.

"Decizia Parlamentului este o încălcare clară a valorilor democratice fundamentale şi este incompatibilă cu principiile statului de drept", a mai spus Bernd Fabritius.

Potrivit comunicatului citat de Mediafax, criticile privind statul de drept din România au fost exprimate în luna mai în cadrul unei audieri a Comitetului pentru Afaceri Juridice şi Drepturile Omului a APCE. "Voi cerceta aceste evoluţii din România în contextul raportului meu către Adunarea Parlamentară" privind consolidarea statului de drept în ţările din Europa de Sud-Est, a precizat Fabritius.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei este unul dintre cele două organe statutare ale Consiliului Europei. Adunarea Parlamentară alege judecătorii Curții Europene a Drepturilor Omului. Adunarea este formată din 318 de parlamentari delegați de către parlamentele naționale ale celor 47 de state membre ale Consiliului și în general se întrunește de patru ori pe an pentru sesiuni plenare de o săptămână de la Strasbourg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.