Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul danez adoptă o lege ce pedepsește arderea Coranului

studyindenmark.dk
danemarca

Parlamentul Danemarcei a adoptat un proiect de lege prin care devine ilegală arderea Coranului în locuri publice. Danemarca a încercat să găsească un echilibru între libertatea de exprimare protejată prin constituție, inclusiv dreptul de a critica religia, și securitatea națională.

Parlamentul Danemarcei a adoptat, joi, un proiect de lege prin care devine ilegală arderea exemplarelor Coranului în locuri publice, după ce protestele din țările musulmane față de profanarea cărții sfinte a islamului au stârnit îngrijorări privind securitatea daneză, scrie Reuters, potrivit mediafax.

Danemarca și Suedia s-au confruntat în acest an cu o serie de proteste publice în care activiștii anti-islam au ars sau au distrus în alt mod copii ale Coranului, provocând tensiuni cu musulmanii și declanșând cereri ca guvernele nordice să interzică această practică.

Danemarca a încercat să găsească un echilibru între libertatea de exprimare protejată prin constituție, inclusiv dreptul de a critica religia, și securitatea națională, pe fondul temerilor că arderea Coranului ar putea declanșa atacuri din partea musulmanilor.

Pe de altă parte, opozanți ai acestei măsuri consideră că orice limitare a criticării religiei subminează libertatea de exprimare.

"Istoria ne va judeca aspru pentru acest lucru, și pe bună dreptate... Totul se reduce la faptul dacă o restricție a libertății de exprimare este determinată de noi sau dacă este dictată din exterior", a declarat Inger Stojberg, liderul partidului anti-imigrație Democrații Danemarcei, care s-a opus interdicției.

Guvernul Danemarcei a susținut că noile reguli vor avea doar un impact marginal asupra libertății de exprimare și că criticarea religiei în alte moduri rămâne legală.

Încălcarea noii legi va fi pedepsită cu amenzi sau cu până la doi ani de închisoare, a declarat guvernul.

Suedia, de asemenea, ia în considerare modalități de a limita legal profanările Coranului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.