Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul de la Chişinău a anulat Legea cu privire la interzicerea simbolurilor comuniste

comunism

Parlamentul de la Chişinău a abrogat, joi, Legea cu privire la interzicerea simbolurilor comuniste, adoptată în urmă cu trei ani dar considerată ulterior neconstituţională. 

Legea în cauză a fost votată de parlamentarii Republicii Moldova în iulie 2012 şi, prin prevederile acestui act normativ, era interzisă folosirea simbolurilor comuniste de către partide politice. Deputaţii comunişti au atacat însă legea la Curtea Constituţională, care a decis în iunie 2013 că mai multe prevederi ale acesteia sunt neconstituţionale. 

Recent, guvernul de la Chişinău a avizat şi un proiect de lege prin care toate persoanele ce au fost sancţionate pentru încălcarea legii respective vor fi reabilitate. De asemenea, vor fi încetate toate cauzele contravenţionale iniţiate. 

De amintit că, tot în iulie 2012, parlamentul Republicii Moldova a aprobat şi o hotărâre prin care a fost condamnat regimul comunist din perioada sovietică, acest act fiind lăsat în vigoare de Curtea Constituţională. 

Simbolul bolşevic 'secera şi ciocanul' este şi sigla Partidului Comuniştilor, formaţiune de opoziţie ce a guvernat Republica Moldova timp de peste opt ani, între 2001 şi 2009.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.