Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul de la Chișinău va denunța încă două acorduri încheiate pe platforma CSI

Radio Chișinău
comunitatea statelor independente csi

Parlamentul va denunța încă două acorduri încheiate pe platforma Comunității Statelor Independente (CSI). Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat rapoartele pentru două avize consultative care presupun acest lucru.

Urmează să fie denunțat Acordul privind Grupurile observatorilor militari şi Forţele Colective de menţinere a păcii în Comunitatea Statelor Independente, semnat la Kiev, la 20 martie 1992, și Protocolul privind procedura temporară de formare și angajare a Grupurilor observatorilor militari și a Forțelor Colective de menținere a păcii în zonele de conflict între state și în statele membre ale Comunității Statelor Independente, semnat la 4 august 1992.

Denunțarea acestor documente a fost propusă de Ministerul Apărării care a argumentat că nu este oportună menținerea calității de stat-membru a Republicii Moldova la aceste instrumente internaționale, întrucât țara noastră nu interacționează în domeniile politico-militare în cadrul CSI.

Un alt document care va fi denunțat este Acordul statelor membre ale Comunităţii Statelor Independente privind colaborarea în scopul asigurării tehnico-materiale a organelor competente în domeniul combaterii terorismului şi altor forme violente de manifestare a extremismului. Propunerea aparține Serviciului de Informații și Securitate, care menționează că, pe parcursul ultimilor ani, SIS nu a beneficiat de prevederile acestui act.

Precizăm că, pe parcursul acestui an, deputații au denunțat, în lectură finală, 22 de acorduri încheiate pe platforma CSI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.