Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul de la Roma a votat reducerea numărului membrilor săi cu peste o treime

steag.ro
steag italia

Parlamentul Italiei a votat marţi reducerea numărului membrilor săi cu mai mult de o treime, în cadrul unei reforme promovate de Mişcarea 5 Stele (M5S) ce ar putea avea un impact major asupra spectrului politic italian, transmite Reuters potrivit Agerpres.

Legea, care a fost susţinută de aproape toate partidele politice, cere ca numărul de locuri în camera inferioară a legislativului italian (Camera Deputaţilor) să fie redus de la 630, în prezent, la 400, iar în camera superioară (Senat) de la 315, în prezent, la 200.

M5S a menţionat că reducerea, care ar urma să intre în vigoare la următoarele alegeri, prevăzute pentru 2023, ar duce la economii de 500 de milioane de euro pentru o legislatură (care este de cinci ani în Italia) şi ar face parlamentul mai eficient.

Potrivit AFP, votul de marţi a fost al patrulea şi ultimul pe acest subiect, după o procedură complicată în Senat şi Camera Deputaţilor. Întrucât este vorba despre o modificare a Constituţiei, fiecare cameră parlamentară a trebuit să voteze în două rânduri acelaşi text pentru ca acesta să poată intra în vigoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.