Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul de la Vilnius reînnoieşte mandatul guvernului Skvernelis

www.tes.com
Lituania

Parlamentul lituanian a reînnoit marţi printr-un vot de încredere mandatul guvernului prim-ministrului Saulius Skvernelis, care a demisionat în iulie după alegerile prezidenţiale în ţară potrivit Agerpres.

Skvernelis şi cabinetul său şi-au prezentat demisia, aşa cum cere constituţia ţării, după ce noul preşedinte Gitanas Nauseda a fost învestit la 12 iulie. Nauseda l-a numit din nou pe Skvernelis, un moderat fără afiliere la un partid, care a fost premier de la sfârşitul anului 2016, aminteşte DPA.

Parlamentul Lituaniei, Seimul, a votat cu 75 pentru, contra 27 în favoarea reinstalării guvernului lui Skvernelis, care a candidat el însuşi la preşedinţie dar a fost eliminat în primul tur de scrutin în mai.

Noul guvern centrist este format din patru parteneri de coaliţie după ce "Acţiunea electorală a polonezilor în Lituania - Alianţa Familiilor Creştine" a convenit să se alăture celor trei partide anterioare în guvern.

Noua coaliţie a necesitat o remaniere a cabinetului, aducând trei noi figuri, inclusiv noul ministru de interne, Rita Tamasuniene, prima femeie în guvernul Skvernelis

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.