Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul din estul Libiei cere retragerea ambasadorilor țărilor pro-Israel / Amenințări cu suspendarea furnizării de hidrocarburi către aceste ţări

AP
Khalifa Haftar

Parlamentul instalat în estul Libiei a cerut miercuri plecarea imediată a ambasadorilor ţărilor care sprijină Israelul în războiul său împotriva Hamas, citând în special Statele Unite, Regatul Unit, Franţa şi Italia, informează joi AFP, citat de Agerpres.

Într-un comunicat de presă publicat miercuri pe site-ul său, această instituţie apropiată de tabără puternicului mareşal Khalifa Haftar a ameninţat de asemenea că va suspenda furnizarea de hidrocarburi către aceste ţări dacă nu se opreşte masacrarea palestinienilor.

"Solicităm ambasadorilor statelor care susţin entitatea sionistă în crimele sale să părăsească imediat teritoriul (libian)", se arată în comunicatul de presă al Parlamentului.

"Dacă masacrele comise de inamicul sionist nu încetează, cerem guvernului libian să suspende exporturile de petrol şi gaze către statele care îl susţin", a avertizat Parlamentul.

Parlamentul libian a denunţat "în cei mai puternici termeni" ceea ce fac "guvernele Statelor Unite, Regatului Unit, Franţei şi Italiei", care "susţin entitatea sionistă în crimele sale" din Fâşia Gaza, în timp ce liderii lor "dau lecţii despre drepturile omului şi dreptul popoarelor la autodeterminare".

Libia, care nu recunoaşte Israelul, a fost afectată de violenţe şi diviziuni politice de la căderea fostului lider Muammar Gaddafi în urma unei revolte populare din 2011.Ţara este, de asemenea, guvernată de două guverne rivale:"guvernul de unitate naţională" cu sediul la Tripoli (vest), recunoscut de ONU, şi "guvernul libian" din est, instalat de Parlament şi afiliat taberei mareşalului Haftar.

Demonstraţii în sprijinul palestinienilor au avut loc în mai multe oraşe libiene, în special după atacul asupra unui spital din Gaza, pe 17 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.