Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul din Kosovo a votat pentru autodizolvare, ceea ce va duce la organizarea alegerilor anticipate

twitter.com
kosovo

Parlamentul din Kosovo a votat joi pentru autodizolvare, ceea ce va duce la organizarea alegerilor anticipate în contextul în care premierul Ramush Haradinaj a anunțat în luna iulie că demisionează din funcție, relatează MEDIAFAX.

Citește și: Judecătorul Cristi Danileț a IZBUCNIT la adresa asociațiilor care apără familii și copii: 'Dacă un gay ar fi agresat copiii ar fi fost nenorocire'

În total 89 de deputați au votat pentru dizolvarea Parlamentului, alcătuit din 120 de locuri. Noile alegeri vor trebui organizate în 45 de zile.

Haradinaj a demisionat luna trecută din funcție după ce a fost citat de un tribunal pentru crime de război, pentru a răspunde unor întrebări privind războiul din Kosovo.

Potrivit sondajelor, niciun partid nu are deocamdata suficientă susținere pentru a forma un guvern, iar oficialii kosovari se așteaptă la discuții privind o posibilă coaliție.

Citește și: Tudorel Toader RUPE TĂCEREA și trece la ACUZAȚII - Motivele pentru care a fost dat afară din Guvern

Aceasta este a doua oară când Haradinaj își prezintă demisia. În 2005, Haradinaj a fost inculpat de Tribunalul Penal Internațional pentru fosta Iugoslavie, însă ulterior a fost achitat de două ori de aceeași instanță.

În februarie 2007, Curtea Internațională de Justiție a concluzionat că masacrul de la Srebrenița este un act de genocid, comis cu intenția de a distruge parțial grupul musulman din Bosnia Herțegovina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.