Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul Elveției propune eliminarea blocajelor de reexport către Ucraina pentru muniţia elveţiană

thefirearmblog.com
arme elvetia interzicere

Un organism parlamentar elvețian a propus, marți, renunțarea la interdicția de reexport, ce împiedică reexportarea muniției de fabricaţie elveţiană dintr-o altă țară către Ucraina, anunță Rador.

Recomandarea a fost adoptată cu 14 voturi pentru și 11 împotrivă și va avea nevoie de aprobarea ulterioară din partea parlamentului. "Majoritatea comisiei consideră că Elveția ar trebui să aibă o contribuție la securitatea europeană, ce include acordarea unui sprijin mai mare Ucrainei", a anunţat o comisie parlamentară elvețiană, într-un comunicat de presă, remis marți seara.

Anterior, Elveția a respins apelurile din partea Germaniei pentru a-i permite să reexporte muniția de fabricație elvețiană în Ucraina, afirmând că un astfel de demers ar încălca neutralitatea sa. Presiunile s-au accentuat, însă, ca Berna să își revizuiască politicile, inclusiv la Forumul Economic Mondial pe care l-a găzduit la Davos, săptămâna trecută.

Comisia a adăugat, în comunicat, că propunerile sale nu încalcă regulile de neutralitate elvețiană, întrucât armele vor trece intermediul unei alte ţări și nu direct într-o zonă de conflict.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.