Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul European a votat ca toți cetățenii britanici să călătorească fără viză în Uniunea Europeană, după Brexit

Brexit

Parlamentul European a aprobat joi o lege care le va garanta cetățenilor britanici dreptul de a călători fără viză în Uniunea Europeană după Brexit, potrivit Euronews, scrie Mediafax.

Britanicii vor putea să stea în statele UE fără viză cel mult 90 de zile într-o perioadă oarecare de 180 de zile. Legea prevede explicit că scutirea de vize va fi valabilă numai dacă Marea Britanie va implementa o măsură similară pentru cetățenii Uniunii Europene.

Citește și: ULTIMA ORĂ - Un nou episod în scandalul dintre Iohannis şi ministrul Apărării: Generalul Ciucă, repus în fruntea Armatei

Măsura a fost aprobată cu 502 voturi pro, 81 contra și 29 de abțineri. Legea va trebui adoptată acum de Consiliul Uniunii Europene și va trebui publicată în Jurnalul Oficial al UE până pe 12 aprilie, noul termen-limită pentru Brexit.

Europarlamentarul bulgar Sergei Stanishev a declarat joi că legea este „un pas important în garantarea călătoriilor fără viză între UE și Marea Britanie după Brexit, mai ales în cazul unei ieșiri fără acord”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.