Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul European a votat pentru anchetarea comisarului Ungariei

Hungary Tuday
Oliver Várhelyi

Potrivit Parlamentului European, eurodeputatul ungar încearcă să submineze importanța reformelor menite să consolideze statul de drept în țările care intenționează să adere la UE, relatează Nepszava citat de Rador.

În Şedinţa plenară de miercuri a Parlamentului European a adoptat raportul privind punerea în aplicare a politicii externe și de securitate a UE, din care unul dintre paragrafe solicită Comisiei Europene investigharea activităţii comisarului ungar responsabil pentru extindere și politica de vecinătate, Olivér Várhelyi, pentru a stabili dacă acesta încalcă prevederile UE.

Aşa cum a relatat anterior şi ziarul ungar "Népszava", eurodeputatul încearcă să submineze importanța reformelor menite să consolideze statul de drept în țările care intenționează să adere la UE. Parlamentul European a votat şi separat despre paragraful care pledează pentru începerea investigaţiei, acesta fiind adoptat cu 357 de voturi pentru, 180 împotrivă şi cu 95 de abţineri.

Moțiunea a fost susținută de majoritatea europarlamentarilor de stânga, liberali, ecologişti și de extremă stângă, iar marea majoritate a celor care au votat împotriva paragrafului amintit au fost din partea grupurilor politice de centru-dreapta, extremă dreapta și eurosceptice. Ziarul "Népszava" l-a întrebat pe purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Eric Mamer, dacă Ursula von der Leyen este dispusă să ia în considerare cererea PE? Mamer a spus: Au nevoie de timp pentru a studia întregul raport, şi vor răspunde, cu siguranţă, în timp util la cele constate.

Purtătorul de cuvânt a amintit, totodată, că politica de extindere nu se află în mâinile unui singur politician, deciziile privind aderarea ţărilor la UE sunt adoptate de întreaga Comisie Europeană. Pe lângă aceasta, pe baza propunerii lui Olivér Várhelyi de la începutul mandatului său, Comisia Europeană a făcut modificări în metodologia negocierilor de aderare care acrodă prioritate exact respectării statului de drept.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.