Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul European insistă pentru cotele obligatorii de refugiaţi

parlamentul european

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a estimat în discursul rostit vineri la Vatican, în timpul ceremoniei decernării Premiului Charlemagne către Papa Francisc, că 'Europa trece printr-o perioadă dificilă şi se confruntă cu ceea ce ar putea fi o probă dificilă pentru unitatea ei', afirmaţie prin care a făcut referire la criza refugiaţilor, care în opinia sa poate fi rezolvată prin aplicarea cotelor obligatorii, relatează agenţia EFE.

În discursul său, pe care l-a început în limba spaniolă şi l-a continuat în germană şi franceză, Schulz a apreciat că unitatea europeană este în pericol din cauza 'egoismelor naţionale' şi a afirmării 'particularităţilor naţionale', iar 'în problema refugiaţilor, Europa se află în faţa unei provocări istorice'. 'Există unii şefi de stat care cred că refugiaţii nu sunt o problemă a lor, ci una germană; eu cred că ei trebuie să citească bine discursul Papei' Francisc, a spus Schulz la conferinţa de presă ce a urmat ceremoniei. El a făcut astfel aluzie la criticile faţă de politica frontierelor deschise pentru migranţi practicată de cancelarul german Angela Merkel şi la faptul că majoritatea migranţilor veniţi din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia doresc să ajungă în Germania. La fel ca Schulz şi Juncker, Papa Francisc a insistat vineri ca întreaga Uniunea Europeană să fie deschisă primirii migranţilor extracomunitari, conform Agerpres.

 

În opinia lui Schulz, dacă toate statele UE ar primi refugiaţi, situaţia s-ar normaliza, în schimb dacă 'se implică numai cinci sau şase ţări, (criza migraţiei) va deveni o mare problemă'. De asemenea, în evaluarea preşedintelui Parlamentului European ţările ce refuză cotele de migranţi ar trebui să fie cele care să-şi asume criticile generalizate privind ineficienţa UE în gestionarea acestei crize.

 

Într-un interviu acordat în luna februarie cotidianului francez Liberation, Martin Schulz a apreciat că 'dacă Uniunea Europeană ar cădea de acord să repartizeze un milion de refugiaţi în cele 28 de state membre, care au 500 de milioane de cetăţeni, nu ar mai exista nicio problemă pentru nimeni'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.