Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul European şi Consiliul UE au ajuns la un acord privind Regulamentul ce prevede înfiinţarea Centrului de competenţe în securitate cibernetică

parlamentul european

Parlamentul European şi Consiliul UE au ajuns vineri la un acord asupra Regulamentului care prevede înfiinţarea Centrului de competenţe în domeniul securităţii cibernetice, care va fi găzduit de România, informează pe site-ul său legislativul comunitar.

Noul Centru de competenţe în domeniul securităţii cibernetice, care va avea sediul la Bucureşti, va reuni laolaltă expertiza în cercetarea asupra securităţii cibernetice şi va aduce împreună comunitatea europeană competentă în domeniu, scrie agerpres.ro.

Citește și: Noi vești importante! Cu cât ar trebui să crească, până la urmă, alocațiile începând cu noul an

De asemenea, acesta va furniza sprijin financiar prin programele "Horizon" şi "Digital Europe" pentru proiecte inovatoare ale unor start-up-uri şi IMM-uri.

"Am reuşit să ajungem la un acord remarcabil, care are cu adevărat potenţialul de a duce înainte sectorul cercetării în securitatea cibernetică din Europa", a declarat eurodeputatul Rasmus Andressen, din grupul Verzilor.

"În special în aceste vremuri în care atât de multe din activităţile noastre zilnice, şi chiar negocieri politice, au loc online, devine cu atât mai important să asigurăm niveluri înalte de inovare în domeniul securităţii cibernetice. Această nouă structură va asigura că toată expertiza de valoare care există peste tot în Europa - în instituţii de cercetare, mici afaceri, start-up-uri şi ONG-uri - este inclusă în procesul de decizie a priorităţilor de cercetare europene", a mai spus eurodeputatul german, citat în comunicatul PE.

Citește și: Fundația Bill și Melinda Gates, donație uriașă de bani pentru dezvoltarea unor vaccinuri mai ieftine împotriva COVID-19

"În acelaşi timp, trebuie să aducem la masă toate statele membre pentru a investi colectiv mai mult în acest sector crucial şi să ne punem laolaltă resursele", a adăugat Andressen.

"A fost o provocare să creăm o structură care implică toţi actorii, asigurând în acelaşi timp că finanţarea pentru cercetare a UE este aliniată cu priorităţile politice europene şi o viziune clară. După cinci sesiuni de trilog, am ajuns acum în final la un acord care realizează exact acest lucru", a mai precizat europarlamentarul din grupul Verzilor.

Acordul informal dintre PE şi Consiliul UE va fi confirmat în cursul acestei luni în cadrul Comisiei pentru industrie şi cercetare (ITRE) a PE, se mai menţionează în comunicatul citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.