Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul francez îi face pe plac preşedintelui: Catedrala Notre Dame va fi reconstruită în cinci ani

Facebook
notre dame

Parlamentul de la Paris a dezbătut vineri un proiect de lege controversat referitor la restaurarea Catedralei Notre-Dame într-un termen de cinci ani, după ce edificiul a fost afectat de un incendiu pe 15 aprilie, potrivit France 24, potrivit mediafax.

Renovarea catedralei gotice, al cărei acoperiș a fost distrus în incendiu, va fi o provocare pentru Guvern, care a redactat proiectul de lege în acest sens. La câteva zile după incendiu, președintele Emmanuel Macron a declarat că restaurarea clădirii va fi făcută în cinci ani.

Citește și: Ironie la adresa lui Klaus Iohannis! ‘Atâta cheltuială și tot să nu te bage nimeni în seamă’

Proiectul de lege a generat, însă, controverse, întrucât ar putea să includă și îndepărtarea unor elemente de protecție ale catedralei.

În cadrul dezbaterii de vineri, ministrul Culturii, Franck Riester a declarat în Parlament că termenul de cinci ani este unul „ambițios” pentru restaurarea catedralei, care a fost construită în aproximativ două secole, însă a dat asigurări că proiectul „nu va fi făcut în grabă”. „Da, vrem să ne mișcăm rapid. Unii ne-au acuzat că vrem să ne mișcăm prea repede, însă manifestările de generozitate ne obligă să acționăm și chiar asta facem”, a declarat el.

Citește și: Rareș Bogdan dă lovitura! Ce a declarat la Summitul de la Sibiu, alaturi de Angela Merkel

Până acum s-au strâns aproximativ un miliard de dolari din donații pentru restaurarea Catedralei Notre-Dame. Experții au estimat că restaurarea ar urma să coste între 600 și 700 de milioane de euro. Au existat propuneri ca diferența de bani rămasă după restaurare să fie folosită pentru reabilitarea unor alte biserici și catedrale aflate în stare de degradare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.