Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul german adoptă un proiect de lege pentru accelerarea procedurilor de azil

Anadolu Agency
germania steag drapel

Camera inferioară a parlamentului german a adoptat vineri un proiect de lege pentru accelerarea procedurilor de azil, informează agenţia DPA.

Cele trei formaţiuni ale coaliţiei la guvernare, Partidul Social Democrat (SPD), Verzii şi Partidul Liber Democrat (FDP), au votat în favoarea proiectului de lege. Blocul conservator CDU/CSU (Uniunea Creştin-Democrată/Uniunea Creştin-Socială din Bavaria n.r.), partidul Stânga (Die Linke) şi AfD (Alternativa pentru Germania) l-au respins. Doi parlamentari s-au abţinut, a anunţat preşedintele Bundestagului Barbel Bas, potrivit Agerpres.

Noul regulament va desfiinţa aşa-numita examinare regulată de către Oficiul Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi (Bamf).

Această examinare automată după o anumită perioadă de timp trebuia să stabilească dacă există motive pentru revocarea sau retragerea recunoaşterii eligibilităţii pentru azil şi acordarea statutului de refugiat. În viitor, examinarea va trebui efectuată doar "pe o bază ad-hoc", parţial pentru a uşura sarcina Bamf.

În plus, solicitanţii de azil vor putea profita de consilierea independentă a autorităţilor. Reprezentanţilor societăţii civile li se va încredinţa consilierea în procedura de azil şi ei vor primi bani de la guvernul federal pentru aceasta.

În viitor, audierea în procedura de azil ar putea fi efectuată în cazuri excepţionale prin intermediul difuzării video şi audio.

Procedurile de contestare a azilului la instanţele de contencios administrativ, care potrivit guvernului federal în prezent durează în medie 26,6 luni, urmează să fie de asemenea scurtate.

Printre altele, standardizarea jurisdicţiei va ajuta la scurtarea procedurii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.