Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul iranian a adoptat un proiect de lege împotriva finanţării terorismului

Stock market
atentat Iran

Parlamentul de la Teheran a adoptat miercuri un proiect de lege împotriva finanţării terorismului, text de la care oficialii se aşteaptă să apropie Iranul de standardele la nivel mondial şi să ajute la scoaterea ţării de pe lista neagră a investitorilor în urma reimpunerii sancţiunilor americane, transmite Reuters preluată de Agerpres.

Potrivit agenţiei oficiale IRNA, deputaţii au inclus în noua lege amendamentele cerute de Consiliul Gardienilor Constituţiei, de care depinde intrarea în vigoare a oricărei legi după adoptarea ei de către parlament.

Susţinătorii legii speră că textul va permite Iranului să adere la o convenţie internaţională împotriva finanţării terorismului şi să se conformeze măsurilor împotriva spălării banilor stabilite de Financial Action Task Force (Grupul de Acţiune Financiară pentru controlul spălării de bani, FATF).

Adepţii liniei dure din parlament s-au opus unor părţi din text, arătând că acestea ar putea împiedica sprijinul financiar acordat de Iran unor aliaţi ca Hezbollahul libanez, inclus de SUA pe lista organizaţiilor teroriste.

FATF, organizaţie interguvernamentală cu sediul la Paris, a dat termen în octombrie Iranului ca până în februarie să finalizeze reforma în sensul conformării la reglementările internaţionale.

Companiile străine susţin că legea care include directivele FATF este esenţială pentru creşterea investiţiilor lor.

Multe companii occidentale au încetat deja cooperarea cu Iranul după ce SUA s-au retras în mai din acordul nuclear încheiat în 2015 şi au reintrodus sancţiuni împotriva Teheranului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.