Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul Italiei a extins dreptul special de veto pentru a proteja activele naţionale cheie

Parlamentul Italiei a extins dreptul de veto (golden power) pentru a proteja activele naţionale cheie prin includerea sectorului hidroelectric şi a noilor companii care intenţionează să opereze în industriile strategice, transmite Reuters.

Guvernul premierului Mario Draghi îşi rezervă dreptul de a bloca ofertele nesolicitate în industriile strategice, cum ar fi sectorul bancar, telecomunicaţiile şi sănătatea, fiind vizate în special încercările Chinei de a-şi extinde prezenţa în a treia economie a zonei euro, potrivit Agerpres.ro.

Parlamentul Italiei a decis că pentru înfiinţarea unei companii care operează în industriile strategice este necesară o notificare către Guvern, în cazul în care o firmă din afara UE deţine o participaţie de cel puţin 10%, se arată într-un document consultat de Reuters.

Un amendament separat prevede că dreptul de veto se aplică şi firmelor care operează concesiuni importante în sectorul hidroelectric, cum ar fi barajele.

"Extinderea golden power către sectorul hidroelectric este un pas decisiv spre tranziţia ecologică şi valorizează activele economice şi energetice", a apreciat senatorul Andrea Cioffi, care a promovat măsura.

Ca parte a planurilor de a îmbunătăţi procesul de preluare al companiilor, Guvernul de la Roma va înfiinţa o divizie specială pentru supervizarea fuziunilor care implică firmele strategice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.