Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul japonez a adoptat o rezoluţie care denunţă situaţia drepturilor omului în China

japonia china japonia

Parlamentul japonez a adoptat marţi o rezoluţie cu privire la ''situaţia gravă a drepturilor omului'' în China şi i-a solicitat guvernului condus de premierul Fumio Kishida să adopte măsuri în această privinţă, în contextul începerii peste câteva zile a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Japonia a anunţat deja că nu va trimite o delegaţie guvernamentală la acest eveniment sportiv, dând astfel curs boicotului diplomatic condus de SUA ca semn de protest faţă de încălcarea drepturilor omului în China, deşi guvernul de la Tokyo a evitat să-şi califice decizia în mod explicit drept 'boicot'.

''Problemele privind drepturile omului nu pot fi doar chestiuni interne, întrucât drepturile omului sunt valori universale şi sunt o chestiune care priveşte în mod justificat comunitatea internaţională'', arată rezoluţia adoptată de camera inferioară a legislativului japonez.

Potrivit documentului, comunitatea internaţională şi-a exprimat îngrijorarea faţă de probleme precum recluziunea şi încălcarea libertăţii religioase în regiunile Xinjiang, Tibet şi Hong Kong.

În decembrie 2021, preşedintele SUA Joe Biden a promulgat o lege care interzice importurile din regiunea Xinjiang pe fondul temerilor privind munca forţată. Washingtonul a calificat drept genocid tratamentul căruia minoritatea musulmană uigură este supusă de Beijing.

De la preluarea mandatului în luna octombrie a anului trecut, premierul Kishida a declarat de mai multe ori că Japonia va vorbi fără menajamente cu China atunci când este nevoie, iar în noiembrie l-a desemnat pe fostul ministru al apărării Gen Nakatani în funcţia de consilier al său pentru drepturile omului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.