Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul taiwanez extinde dreptul la adopţie la cuplurile de acelaşi sex

sowetan live
bebelusi franta

Parlamentul taiwanez a adoptat marţi un amendament care autorizează cuplurile de acelaşi sex să adopte împreună copii, o decizie salutată ca 'un nou mare pas înainte' de comunitatea LGBT, transmite AFP.

Taiwanul se află în avangarda drepturilor LGBT în Asia odată cu legalizarea căsătoriilor homosexuale în 2019, o premieră în această regiune a lumii, potrivit Agerpres.

Însă cuplurile de acelaşi sex se confruntau până acum cu anumite restricţii, în special imposibilitatea de a adopta copii non-biologici sau, pentru unul din soţi, de a fi părinte legal al copilului adoptat de partenerul său.

Marţi, cu o zi înainte de împlinirea a patru ani de la legea căsătoriei pentru toţi, parlamentul a adoptat acest nou amendament.

El 'asigură nu doar protecţia drepturilor copiilor, dar răspunde de asemenea interesului lor superior', a declarat deputata Fan Yun, înfăşurată într-un steag în culorile curcubeului.

'În viitor, soţii şi părinţii, oricare ar fi sexul şi orientarea lor sexuală, vor putea beneficia de o protecţie juridică totală', a dat asigurări deputata.

Noul amendament intervine după ce un tribunal pentru dreptul familei din oraşul Kaohsiung, în sudul insulei, a decis anul trecut în favoarea unui homosexual căsătorit pentru ca acesta să poată adopta copilul non-biologic al soţului său, prima hotărâre de acest fel a justiţiei taiwaneze.

'După patru ani de muncă înverşunată, parlamentul a adoptat în sfârşit astăzi proiectul de lege privind adopţia fără legătură de sânge de către cuplurile de acelaşi sex', a salutat, într-un comunicat, Alianţa taiwaneză pentru promovarea drepturilor la uniune civilă.

Alianţa a salutat de asemenea recenta recunoaştere în ianuarie de către Taiwan a căsătoriei transnaţionale între persoane de acelaşi sex.

Anterior, un străin nu era autorizat să se căsătorească cu partenerul său taiwanez dacă venea dintr-o ţară care interzice mariajul între persoane de acelaşi sex, cum este cazul în majoritatea Asiei.

De la legalizarea în 2019 a căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, cel puţin 7.000 de astfel de cupluri s-au căsătorit în Taiwan, potrivit datelor Ministerului de Interne actualizate în 2021.

Alianţa a declarat marţi că va continua presiunile pentru a obţine drepturi mai complete pentru cuplurile de acelaşi sex, în primul rând recunoaşterea căsătoriilor între taiwanezi şi chinezi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.