Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul tunisian a respins guvernul propus de premierul desemnat Habib Jemli

Tunisia

Parlamentul tunisian a respins vineri seară guvernul propus de partidul de inspiraţie islamistă Ennahdha, relansând negocierile dificile pentru desemnarea unui executiv, la trei luni după alegerile din octombrie, care au rezultat într-un legislativ cu o multitudine de partide antagoniste, transmite AFP, potrivit Agerpres.

După o lungă zi de dezbateri, în favoarea guvernului lui Habib Jemli au votat doar 72 de deputaţi din totalul de 219, mult sub majoritatea de 109 necesară. 

Revine acum preşedintelui Kaid Saied, un profesor universitar independent şi foarte critic faţă de sistemul parlamentar, să desemneze un alt candidat la postul de prim-ministru.

Citește și: Rareș Bogdan a fost EXCLUS! Raluca Turcan: 'Am stabilit echipa de negociere PNL și începem discuțiile pentru anticipate'

Conform Constituţiei, preşedintele are la dispoziţie zece zile pentru a începe consultări vizând găsirea 'personalităţii considerate cea mai aptă de a forma un guvern într-un termen maxim de o lună'. 

Votul de vineri constituie un eşec pentru Ennahdha, care s-a aflat la putere, direct sau indirect, o bună parte din ultimii nouă ani, iar amânarea instalării unui guvern riscă să întârzie reformele aşteptate pentru relansarea unei economii în criză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.