Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul turc aprobă modificări ale structurii companiei de stat Botaș pentru a crea un hub de gaz

duvarenglish.com
gaze turcia

Parlamentul turc a aprobat modificări ale structurii companiei de stat de petrol și gaze Botaș în vederea implementării proiectului hubului de gaze, informează Report facând referire la ziarul Sabah. „Proiectul de lege adoptat de Marea Adunare Națională (Parlamentul) a Turciei va deschide calea pentru ca sectorul privat să importe gaze naturale. Structura Botaș va fi schimbată pentru a transforma Turcia într-un hub energetic”, scrie ziarul, potrivit azerbaycan24.com.

Conform modificărilor, vor fi create noi divizii șicompanii. „Obiectul, denumirea comercială, capitalul și structura capitalului social al societăților care vor fi create în scopul degrupării și restructurării activităților Botaș, precum și aspecte legate de transferul și tranzacțiile similare care se vor desfășura în cadrul acestui cadru, va fi reglementat printr-un decret prezidențial”, relatează ziarul.

Importurile de gaze naturale vor fi liberalizate atât pentru Botaș, cât și pentru entitățile din sectorul privat. Cu toate acestea, aceste dispoziții nu se vor aplica importurilor de gaze naturale lichefiate (GNL) și importurilor spot de gaze naturale.

În octombrie anul trecut, președinții Federației Ruse și ai Turciei au cerut să se elaboreze în detaliu problema creării unui hub de gaze în Turcia. Prin acest hub, în special, ar fi posibilă mutarea rezervelor de gaz din conductele Nord Stream avariate.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.