Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul ucrainean schimbă legea în sectorul militar, după scandalul de corupție din Ministerul Apărării

parlament ucraina

Deputaţii ucraineni au adoptat vineri o lege vizând creşterea transparenţei în ce priveşte achiziţiile din sectorul militar, în contextul eforturilor anticorupţie ale Kievului după scandalul care a afectat Ministerul Apărării, relatează Reutersm  potrivit Agerpres.

Măsura, care mai trebuie promulgată de preşedintele Volodimir Zelenski, constă, în parte, în a face obligatorie prezentarea publică a preţurilor la care sunt făcute achiziţiile nelegate de arme.

Proiectul acestei legi, votat chiar la împlinirea unui an de la invazia rusă în Ucraina

Proiectul acestei legi, votat chiar la împlinirea unui an de la invazia rusă în Ucraina, a fost lansat ca urmare a apariţiei, în ianuarie, a unor informaţii conform cărora Ministerul Apărării ar fi cumpărat alimente la suprapreţ.

Ştirea a creat indignare în rândul publicului şi a fost urmată de o remaniere politică, inclusiv la nivelul Ministerului Apărării.

"Peste câteva luni ar trebui să putem vedea preţurile de achiziţie pentru alimente şi alte bunuri şi servicii ale armatei", a scris pe Facebook Anastasia Radina, co-autoare a legii.

"Voi monitoriza implementarea legii", a promis aceasta.

Aplicarea de reforme anticorupţie reprezintă una din cerinţele-cheie ale UE în vederea aderării Ucrainei

Aplicarea de reforme anticorupţie reprezintă una din cerinţele-cheie ale Uniunii Europene în vederea aderării Ucrainei la blocul comunitar, după ce anul trecut Kievul a primit statutul de ţară candidată.

Ministrul apărării Oleksii Reznikov a declarat mai devreme în februarie că are "toleranţă zero" faţă de corupţie şi s-a angajat totodată să-şi întărească departamentul anticorupţie din minister, atrăgând de asemenea experţi şi activişti civici în eforturile de reformă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.