Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parler, o aplicaţie de social media populară în rândul conservatorilor din SUA, revine în magazinul de aplicaţii al Google

Parler

Parler, o aplicaţie de social media populară în rândul conservatorilor din SUA, revine în magazinul de aplicaţii al Google la mai bine de un an şi jumătate după ce compania deţinută de grupul Alphabet a eliminat-o în urma revoltelor de la Capitoliul SUA, din ianuarie 2021, transmite Reuters preluat de news.ro

Aplicaţia a fost lansată în 2018, fiind concepută ca un spaţiu de exprimare liberă pentru cei care caută o alternativă la platforme precum Twitter.

Platforma s-a dezvoltat pe baza susţinătorilor fostului preşedinte al SUA Donald Trump. Cu toate acestea, marile platforme tehnologice au întrerupt relaţiile cu Parler pentru că nu au reuşit să controleze conţinutul violent care a dus la atacul asupra Capitoliului SUA de către susţinătorii lui Trump.

Aplicaţia este acum restabilită, după ce a întreprins o serie de măsuri pentru a modera conţinutul de pe platformă, inclusiv funcţii pentru a bloca utilizatorii abuzivi şi a elimina conţinutul care ar putea incita la violenţă, a declarat un purtător de cuvânt al Google.

Parler şi-a modificat substanţial aplicaţia pentru a se conforma politicilor Magazinului Play şi este disponibilă pentru descărcare începând de vineri, a adăugat purtătorul de cuvânt.

”Parler are un angajament ferm faţă de libertatea de exprimare şi, în pofida duopolului pieţei, lucrează pentru a oferi opţiuni pentru milioanele de voci care sunt cenzurate sau suprimate în prezent, în funcţie de punctul lor de vedere”, a declarat Christina Cravens, şeful de marketing al Parler.

După ce a fost eliminată din Play Store, Parler şi-a făcut aplicaţia disponibilă pentru telefoanele Android printr-o versiune separată, care putea fi descărcată de pe site-ul său web.

Apple a reinstalat aplicaţia în App Store în mai anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.