Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parohia 'Sf. Antonie' din București, singura închinată şi Sfântului Cuvios Antonie, şi-a serbat ocrotitorul român

basilica.ro
mercurie biserica

Parohia „Sf. Antonie” – Titan din Capitală, singura închinată şi Sfântului Cuvios Antonie de la Iezerul Vâlcii, şi-a serbat ocrotitorul român în data de 23 noiembrie, conform basilica.ro

Parohia a primit anul trecut, din partea Arhiepiscopiei Râmnicului, un fragment din moaștele Sfântului Antonie de la Iezerul Vâlcii, care a fost aşezat în biserica lăcaşului de cult cu ocazia împlinirii a 300 de ani de la mutarea la Domnul a sfântului.

Sfânta Liturghie de hram a fost oficiată de Episcopul vicar patriarhal Ieronim Sinaitul.

La predică, ierarhul a vorbit despre viaţa sfântului român, ocrotitor al parohiei bucureştene.

„Între cei 20 de sfinţi canonizaţi în şedinţa Sfântului Sinod din 20 iunie 1992, s‑a numărat și Sfântul Antonie de la Iezerul Vâlcii, cunoscut fiind Bisericii noastre din vechime. Acest cuvios părinte a refăcut biserica de la Schitul Iezerul, urmând acolo treptele vieţuirii monahale, ajungând la o adâncime a trăirii cu totul deosebită”.

„Prin postiri şi rugăciuni, prin privegherile sale deosebite, a devenit o adevărată lumină pentru mulţi credincioşi care au alergat la el pentru sfat. A fost cunoscut ca om sfânt şi a fost cercetat încă din viaţă, rămânând mărturii în istorie, în conştiinţa istoriei şi, de îndată ce a fost posibil, în urma cercetării vieţii sale, a fost rânduită cinstirea sa la această dată de 23 noiembrie”, a spus PS Ieronim Sinaitul.

Mai multe detalii din viaţa sfântului, aici.

Piatra de temelie a Bisericii Sf. Antonie – Titan a fost aşezată în 1997. Biserica a fost sfinţită în 2004 de Patriarhul Teoctist Arăpaşu.

În 2008, biserica a primit, la iniţiativa Patriarhului Daniel, al doilea hram – Sf. Cuv. Antonie de la Iezerul Vâlcii, contemporan cu Domnitorul Matei Basarab și Sf. Domnitor Martir Constantin Brâncoveanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.