Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parteneriat constructiv pentru Brexit promis de Martin Schultz

telegraph.co.uk
theresa may

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a promis că va fi un partener "constructiv şi responsabil", după discuţiile purtate joi cu prim-ministrul Regatului Unit, Theresa May, transmite DPA. Principala temă a dialogului urma să fie negocierile oficiale pentru Brexit - ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, în urma votului britanicilor la referendumul din 23 iunie.

"O primă discuţie bună cu premierul May", a postat Schulz pe contul său oficial de Twitter. "Am asigurat-o că Parlamentul European va fi un partener constructiv şi responsabil".

Citește și: Boris Johnson acuză Marea Britanie că vrea să activeze articolul 50 din Tratatul de la Lisabona

Înaintea întrevederii, oficialul PE a afirmat că se află în Marea Britanie "pentru a asculta şi a învăţa". "Scopul vizitei mele este şi de a mă asigura că următoarele luni vor fi începutul unei cooperări foarte strânse între Parlamentul European şi guvernul Regatului Unit", a adăugat el.

Schulz a mai afirmat că Regatul Unit ar trebui să iasă din UE înaintea alegerilor pentru PE de la jumătatea lui 2019. Britanicii nu ar mai trebui să îşi aleagă reprezentanţi în noul forum legislativ european.

Încă nu este clar cum va decurge procesul de retragere a Regatului Unit din UE, dar premierul May a reafirmat că nu intenţionează să invoce Articolul 50 din Tratatul UE anul acesta, pentru a marca începutul unei perioade de negociere de doi ani a termenilor şi condiţiilor pentru Brexit.

Agenda lui Martin Schulz la Londra mai prevede o întrevederi cu primarul Londrei, Sadiq Khan, joi seara, şi una cu liderul opoziţiei, laburistul Jeremy Corbyn, vineri, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.