Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parteneriat între Consiliile Judeţene din Buzău, Prahova şi Vrancea pentru realizarea a sute de kilometri de trasee cicloturistice

backtoromania.com
bicicleta ciclism biciclist

Consiliile Judeţene din Buzău, Prahova şi Vrancea intenţionează să realizeze, cu fonduri europene alocate prin Planul Naţional de Redresare şi rezilienţă (PNRR), aproape 450 de kilometri de trasee cicloturistice, valoarea investiţiei fiind estimată la aproape 38 de milioane de euro fără TVA. Proiectul va fi denumit Velo Valahia.

„459 de kilometri de trasee cicloturistice, dintre care 245 de kilometri în Prahova, 85 kilometri în judeţul Vrancea şi alţi 129 în judeţul Buzău vor fi realizaţi din fonduri europene. Consiliul Judeţean (CJ) Prahova a depus, pe data de 05 decembrie, proiectul „Parteneriat pentru realizarea traseului cicloturistic VELO VALAHIA“, derulat împreună cu administraţiile publice judeţene Buzău şi Vrancea, în cadrul PLANULUI NAŢIONAL DE REDRESARE ŞI REZILIENŢĂ schemă de finanţare - CONDIŢII de ACCESARE a FONDURILOR europene aferente PNRR, în cadrul Apelului de proiecte PNRR/2022/C11/I4 Componenta C11 – TURISM ŞI CULTURĂ INVESTIŢIA I.4”, anunţă, luni Consiliul Judeţean Prahova.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 37.867.500,00 euro fără TVA, scrie news.ro.

Conform sursei citate, traseele cicloturistice se vor realiza pe piste pentru biciclete, drumuri pentru ciclişti, drumuri de utilitate privată deschise circulaţiei publice, suprafeţe de rulare amenajate în zona de protecţie aferentă drumurilor deschise circulaţiei publice, drumuri forestiere, poteci şi trasee amenajate în fondul forestier, diguri şi zone de protecţie la inundaţie ale cursurilor de apă şi pe eventuale alte tipuri de căi de comunicaţie deschise circulaţiei bicicletelor.

Componenta din PNRR în cadrul căreia cele trei administraţii judeţene au aplicat este coordonată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei prin Centrul Naţional de Coordonare Velo. Investiţia I.4 prevede implementarea a 3.000 de kilometri de trasee cicloturistice, scopul acesteia constituindu-l sprijinirea transportului durabil prin dezvoltarea infrastructurii de trasee cicloturistice la nivel naţional.

„Stabilirea şi amplasarea traseelor cicloturistice se va face în raport cu celelalte investiţii din Componenta 11 – Turism şi cultură, prin care este vizată creşterea accesibilităţii zonelor turistice şi dezvoltarea infrastructurii aferente. Traseele selectate se vor conforma direcţiilor strategice stabilite în cadrul Studiului privind stabilirea, identificarea şi distribuţia teritorială a traseelor cicloturistice la nivel naţional, elaborat de Centrul Naţional de Coordonare Velo”, menţionează Consiliul Judeţean Prahova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.