Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parterul şi 3 etaje din blocul din Satu Mare în care a avut loc o explozie au fost reconectate la reţeaua electrică

electricitate electric

Parterul şi trei dintre cele patru etaje ale blocului din municipiul Satu Mare în care a avut loc o explozie au fost reconectate, joi dimineaţa, la reţeaua electrică, a anunţat prefectul Darius Filip, potrivit Agerpres.

"În această dimineaţă (joi dimineaţa n.r.) au fost realimentaţi cu energie electrică locatarii de la parter, etajul 1, etajul 2 şi etajul 4 din blocul din zona Cloşca în care a avut loc ieri după-amiază explozia. Se caută soluţii tehnice pentru punerea sub tensiune a etajului 3. O echipa de la Delgaz Grid verifica instalaţia de gaz a imobilului", a transmis prefectul Darius Filip, pe Facebook. 

Explozia produsă, miercuri, într-un bloc din Satu Mare a fost cauzată de o acumulare de gaze, a precizat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Someş Satu Mare.

Citește și: Parada de 1 Decembrie - MApN: În București, defilează 4.000 de militari şi 200 de mijloace tehnice

"Din primele cercetări, cauza probabilă de producere a deflagraţiei a fost o acumulare de gaze în interiorul locuinţei, iar sursa de aprindere - flacără deschisă (nu se cunoaşte de la ce era flacăra). Structura de rezistenţă nu este afectată. Urmează să se permită accesul locatarilor în locuinţe însoţiţi de pompieri, pentru a se decide dacă vor rămâne sau solicita cazare. Spaţiile de cazare sunt pregătite. O autospecială cu echipamente specifice de iluminat va rămâne pe timpul nopţii pentru a asigura iluminarea întregului imobil. Alimentarea cu gaz şi energie electrică va rămâne sistată în cursul nopţii", a transmis ISU. 

Potrivit ISU Someş Satu Mare, un bărbat şi o femeie au suferit arsuri, iar alte două persoane, atac de panică. În total, au fost evacuate 25 de persoane. 

Din primele estimări, 11 locuinţe ar fi afectate. Primăria a pus la dispoziţia locatarilor spaţii de cazare, însă aceştia au anunţat că nu au nevoie şi au ales fie să stea în locuinţele lor, fie să stea la rude.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.