Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pârtia olimpică de schi din staţiunea Borşa, va fi dată în folosinţă la începutul iernii

partie

Pârtia olimpică de schi din staţiunea montană Borşa, situată în Munţii Pietrosul Rodnei, va fi dată în folosinţă la începutul sezonului de iarnă cu toate utilităţile funcţionale, a declarat luni, pentru AGERPRES, primarul Sorin Timiş.

"Urmărim cu mare atenţie evoluţia lucrărilor, avem frecvent discuţii cu părţile implicate în derularea proiectului şi avem asigurări ferme ca la începutul iernii, adică luna decembrie, pârtia să fie dată în folosinţă. Deja au trecut doi ani din momentul semnării documentelor care au dat startul acestei investiţii importante pentru judeţul Maramureş, implicit, pentru oraşul Borşa şi toate serviciile turistice conexe. Valoarea proiectul, de 90.173.281,41 lei, aparţine Ministerului Turismului şi probabil, fără a greşi, e una dintre cele mai importante investiţii de acest gen din ţară. Intenţia noastră, dar şi a operatorilor locali din turism e să redăm strălucirea de odinioară staţiunii montane, să avem turişti atât pe durata iernii, cât şi în timpul sezonului de vară. Borşa deţine un uriaş potenţial turistic, care trebuie exploatat inteligent, iar în urma acestei investiţii va beneficia atât administraţia locală, cât şi localnicii implicaţi în domeniul turismului", a spus Sorin Timiş.

Potrivit acestuia, pârtia olimpică de schi are în dotare instalaţii de înzăpezit, iluminare pentru nocturnă şi o instalaţie nouă de telegondolă, scrie Agerpres.ro.

"Pârtia de schi este dotată cu echipamente şi instalaţii moderne, începând de la iluminat nocturn, instalaţii pentru înzăpezirea pârtiei şi o telegondolă de mare capacitate, adică, ar putea fi transportate pe munte până la 1.800 de persoane/oră. Practic, pârtia de schi funcţionează în acelaşi loc de aproape 71 de ani, iar în perioada interbelică aici au avut loc primele concursuri de schi din nord-vestul Transilvaniei. Pe aceeaşi pârtie, în lungime de 2.850 de metri, se vor putea organiza concursuri, antrenamente şi alte activităţi sportive. Partea bună e că, fiind în zona înaltă, zăpada rezistă până la sfârşitul lunii mai, extrem de avantajos pentru toate categoriile de turişti", a mai precizat Sorin Timiş.

Staţiunea montană Borşa este renumită pentru cascada Cailor, apa având o cădere de la aproximativ 100 de metri, dar şi pentru flora şi fauna Parcului Naţional din Munţii Rodnei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.