Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Participanţii la Bursa locurilor de muncă Harghita, mult mai interesaţi de oferta angajatorilor

News.ro
afaceri antreprenori contract angajat munca job
Datele făcute publice de instituţie arată că la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi au participat 425 persoane în căutarea unui loc de muncă, din care 81 absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ din acest an, precum şi un număr de 29 de angajatori care au oferit, în total, 223 de locuri de muncă.

Din totalul participanţilor, angajatorii au selectat, pentru un interviu suplimentar sau pentru probă de lucru, 113 persoane, din care 37 de absolvenţi.

"Săptămâna următoare va fi alocată derulării acestor interviuri şi probe de lucru, însă începând cu data de 24 octombrie, persoanele care nu au ocupat un loc de muncă vor fi orientate către angajatorii care au depuse oferte de locuri de muncă la Agenţie, indiferent dacă au participat sau nu la Bursă, oferte care se potrivesc cu profilul profesional al şomerilor respectivi", se precizează într-un comunicat al AJOFM Harghita.

Totodată, se mai subliniază faptul că s-a observat că persoanele invitate au fost mult mai serioase în procesul de căutarea a unui loc de muncă, în sensul că atitudinea lor faţă de angajatorii prezenţi a fost mai bună decât cea de la Bursa Locurilor de Muncă din luna mai a acestui an.

Directorul AJOFM Harghita, Tiberiu Pănescu, consideră că acest lucru se poate datora îngrijorărilor referitoare la contextul economic şi social cauzat de creşterile de preţuri, în contextul în care se apropie iarna.

"Ceea ce am observat, mai ales la Miercurea-Ciuc, a fost faptul că şomerii au fost mult mai interesaţi de oferta angajatorilor decât în luna mai. Chiar din declaraţiile primilor doi angajatori, cei mai mari angajatori prezenţi la Miercurea-Ciuc, angajatori care suferă de o lipsă cronică de forţă de muncă, în permanenţă au ofertă de forţă de muncă depusă la Agenţia noastră, amândoi au spus că implicarea şomerilor şi felul în care s-au prezentat şi au discutat cu reprezentanţii firmelor este peste aşteptări, în mod clar, lucru pe care şi noi l-am sesizat. (...) Noi considerăm că, cel mai probabil, circumstanţele economico-sociale cauzate de creşterile de preţuri, nu doar la energie, ci şi în ceea ce priveşte costurile vieţii de zi cu zi, cred că i-a scos, oarecum, dintr-o anumită pasivitate, i-a mişcat într-o anumită direcţie, în sensul în care sunt conştienţi că au nevoie de un salariu, pentru că din ajutorul de şomaj este mai greu de trăit, mai ales că în condiţiile în care vine iarna", a declarat Tiberiu Pănescu, pentru AGERPRES.

Acesta a mai spus că la Bursa locurilor de muncă au fost invitaţi toţi şomerii aflaţi în evidenţele AJOFM Harghita, nu doar absolvenţii, ţinând cont că numărul de absolvenţi în căutarea unui loc de muncă înregistraţi la Agenţie este relativ redus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.